Jobbytter

Jane Fraser blir første kvinnelige sjef i en amerikansk storbank

Fraser tar over stillingen som administrerende direktør i Citigroup, etter at Michael Corbat går av med pensjon. Det er historisk.

Jane Fraser tar over stillingen som konsernsjef i den amerikanske storbanken Citigroup

Citigroup
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert: Publisert:

I en pressemelding som ble publisert torsdag, forteller den amerikanske storbanken Citigroup at den nåværende administrerende direktøren, Michael Corbat, vil gå av med pensjon februar 2021.

Styret har derfor valgt å gi rollen videre til Jane Fraser, som vil overta stillingen rett etter at Corbat har gått ut i pensjon.

Jane Fraser jobber i dag som storbankens sjef for privatmarkedet, og vil være den første kvinnen som trer inn som sjef i en av Amerikas største banker.

– Jeg har jobbet med Jane i mange år, og er stolt over at det er hun som tar over stillingen. Med hennes lederskap, erfaring og verdier, vet jeg at hun vil bli en slående administrerende direktør, forteller Corbat i pressemeldingen.

Sjefsposisjonen åpner seg sjelden i de største amerikanske bankene, skriver CNBC. Når stillingene først har vært tilgjengelig, viser historien at rollen som administrerende direktør har gått til menn.

Da Wells Fargo etterlyste en ny administrerende direktør i fjor, spekulerte observatører at stillingen ville gå til Fraser. Stillingen gikk derimot til Charlie Scharf, tidligere assistent av JP Morgan Chase-sjefen Jamie Dimon.

– Måten teamet vårt har jobbet under denne pandemien viser hva selskapet er laget av. Balansen vår er sterk, og vår forpliktelse til å hjelpe våre kunder og lokalsamfunn er enda sterkere, forteller Fraser i pressemeldingen.

Pressemeldingen fra CitigroupKonsernsjefen i Citigroup går ut i pensjon i februar 2021

Les også:

Les også

Citigroup skal ha overført åtte milliarder kroner ved en feil

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Citigroup
 3. Jobb
 4. Pensjon

Flere artikler

 1. Hurtigruten henter ny sjef fra Equinor

 2. Hun blir sjef i Google Norge

 3. Erik Volden går av som konsernsjef i Kavli etter 16 år

 4. Annonsørinnhold

 5. Hilde Tonne blir ny konsernsjef i Statnett

 6. Norwegian-topp slutter: Ole Christian Melhus går til Helitrans