Tek-uroen preger fortsatt Asia-børsene

Teknologiselskapenes fall i USA fortsetter å prege de asiatiske markedene.

BLANDET: Tokyo- og Hongkong-børsene stiger fredag morgen.
Publisert:

Det er et blandet bilde på de asiatiske børsene fredag morgen. Utviklingen i Asia kommer etter en turbulent dag på Wall Street som endte med nedgang på de toneangivende indeksene.

Fredag morgen ser det slik ut i Asia:

  • Nikkei 225 i Tokyo er opp 0,30 prosent
  • Hang Seng i Hongkong stiger 0,26 prosent
  • Kospi i Seoul faller 0,69 prosent
  • Shanghai Composite ned 0,21 prosent
  • Shenzhen Composite stiger 0,06 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore ned 0,44 prosent
  • ASX 200 i Sydney ned 0,85 prosent

Nedgang for tek-aksjene

Flere teknologiselskaper startet handelsdagen på Wall Street med oppgang, men snudde til minus i løpet av dagen.

Blant annet steg Apple nesten to prosent ved handelsdagens start, mens ved børsslutt i USA hadde aksjen falt 3,26 prosent for dagen.

New York-børsens Fang-indeks, som følger de ti største teknologiselskapene på Wall Street har falt 5,4 prosent så langt denne uken, ifølge Reuters. Dermed kan indeksen få sitt største ukentlige fall siden den verste uken i mars, hvis fallet fortsetter for teknologiselskapene fredag.

I Asia er det en blandet utvikling i tek-aksjene. Japanske Softbank stiger 0,83 prosent fredag morgen og kinesiske Tencent stiger 0,89 prosent.

Samsung faller 1,69 prosent og Apple-leverandøren Sharp falt 2,10 prosent.

Ingen amerikansk krisepakke

I USA stanset også demokratene en coronakrisepakke i Senatet. Republikanerne hadde foreslått en hjelpepakke på 500 milliarder dollar for å lette på de økonomiske konsekvensene av pandemien, men demokratene mente den var for liten.

– Behovet for mer økonomisk støtte virker åpenbar, men sjansene for snarlig støtte har minsket kraftig, skriver Rodrigo Catril i National Australia Bank, ifølge Reuters.

Oljeprisen har steget 0,25 prosent siden i natt til 39,80 dollar fatet klokken 5.30. Et fat nordsjøolje (brent spot) holder seg dermed under 40 dollar, etter et markant fall torsdag.

Det er også økte spenninger mellom britene og EU i brexit-forhandlingeneWall Street-turbulensen fortsetter: Oppgang ble til markant fall
Publisert: