Nedgang på Asia-børsene: Tencent stiger etter resultatslipp

Fredag faller flere av Asia-børsene, etter nedgang på de amerikanske børsene dagen før. Kinesiske Tencent stiger derimot etter å ha levert kvartalstall.

Logoen til det kinesiske teknologiselskapet Tencent.
Publisert: Publisert:

Det er stort sett nedgang på de asiatiske børsene fredag morgen, etter en negativ avslutning på Wall Street kvelden før.

Unntaket er børsen i Seoul, som klatrer forsiktig.

Også Tencent-aksjen går mot strømmen, og er i skrivende stund opp 2,77 prosent. Den kinesiske teknologigiganten leverte kvartalstall torsdag, og meldte om en resultatoppgang på hele 80 prosent fra i fjor, ifølge CNBC.

Det norske Oljefondet eide aksjer for 53,1 milliarder kroner i Tencent ved utgangen av første halvår i år. Dette var fondets niende største aksjepost.

Les også

Oljefondet steg til nytt rekordnivå på 10.930 mrd.

Tale fra Fed-sjefen

Nedgangen på børsene kommer etter at USAs sentralbanksjef, Jerome Powell, la en demper på vaksineoptimismen. I en tale torsdag kveld norsk tid sa Powell at de økonomiske utsiktene for USA fortsatt vil være usikre, og at det er for tidlig å si hva vaksinen har å si for økonomien på kort sikt.

Slik ser det ut på de asiatiske børsene i syvtiden fredag morgen:

  • Nikkei 225 i Tokyo ned 0,84 prosent
  • Shanghai Composite ned 1,3 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 0,47 prosent
  • Kospi i Seoul opp 0,69 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore ned 0,36 prosent
  • ASX 200 i Sydney ned 0,20 prosent

De amerikanske markedene falt torsdag. Den brede S&P500-indeksen var ned én prosent, mens Dow Jones-indeksen var ned 1,08 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om