OPPGANG I ASIA: Toyota trekker opp

Toyota drar opp børsene i Asia for fjerde dag på rad.

Publisert:

Asiatiske aksjer steg for fjerde dag på rad til den høyeste verdien på to uker, ledet an av en oppgang hos Japans største bilprodusent Toyota.

Toyota steg med 1,3 prosent, til 6.180 yen. Den høyeste verdien ved børsslutt siden 13. desember, ifølge Bloomberg.

Aksjene stiger etter at selskaper økte sine estimater for neste års salg. Toyota forventer å selge 9,85 millioner biler til neste år mot et tidligere estimat på 9,8 millioner. Forventningen om sterkere salg skyldes at salget i Asia, utenom Japan, øker.

- Svært lønnsomt

- Toyota er svært lønnsomt i Kina og Russland og øker raskere enn forventet i disse markedene. Potensialet for vekst er dermed stort, sier Masanori Ikunaga ved Sumitomo Mitsui Asset Management Co. i Tokyo.

Onsdag steg Nikkei-indeksen 0,7 prosent til 15.653,54.

MSCI Asia Pacific indeksen steg (klokken 15:44 Tokyo-tid) med 0,5 prosent til 157,07 poeng. Indeksen måler utviklingen på børsene i 15 land i Asia og Oceania.

Indeksen har steget med 12 prosent hittil i år

Julestengt

Asiatiske investorer er beroliget av at nok en storbank er kommet på banen for å sikre frisk kapital til markedet.

Mandag ble det klart at Merrill Lynch, som Citigroup, UBS og Morgan Stanley, henter inn frisk kapital til markedet for å forhindre at subprime-krisen eskalerer ytterligere.

Hovedindeksen steg, foruten Japan, i Kina, Singapore, Indonesia og Fillipinene, mens den falt i Sør-Korea, Taiwan, Tahiland og Malaysia. Børsene i Australia, New Zealand og Hong Kong er stengt for andre dag på rad.

Børsene i USA vil gjenåpne idag etter å ha vært stengt i julehøytiden, mens de fleste europeiske børsene vil være stengt også i dag.

Publisert:

Her kan du lese mer om