JPMorgan Chase knuser forventningene

Storbanken leverer solide tall for andre kvartal. Samtidig setter banken av 99 milliarder kroner til potensielle lånetap. Aksjen klatrer i førhandelen.

JOHANNES EISELE / AFP
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Storbanken JPMorgan Chase er den første storbanken som legger frem kvartalsrapport tirsdag ettermiddag.

Resultatet for andre kvartal endte på 4,69 milliarder dollar, i overkant av en halvering fra 9,65 milliarder dollar i samme periode året før.

Banken kommer dermed inn med et resultat per aksje på 1,38 dollar per aksje i andre kvartal.

På forhånd var det ventet et resultat på 1,01 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Bloomberg. Til sammenligning var resultatet per aksje på 2,59 dollar i andre kvartal 2019.

Aksjonærene virker å være greit fornøyde med resultatslippet, og sender aksjen opp 3,31 prosent i førhandelen.

Les også

Sterke resultater for DNB tross milliardavsetning

– Mye usikkerhet

– Til tross for noen positive makroøkonomiske data og betydelig handling fra myndighetene, står vi fortsatt mye usikkerhet knyttet til økonomiens videre vei, sier JPMorgan Chase-sjef Jamie Dimon i sine kommentarer.

– Uansett er vi forberedt for alle eventualiteter ettersom vår sterke balanse gir oss mulgiheten til å forbli en havn i stormen, fortsetter Dimon.

Justerte samlede inntekter kom inn på 33,82 milliarder dollar, noe som er langt over anslagene på 30,57 milliarder dollar. Det er også høyere enn samme tid i fjor da inntektene var på 29,48 milliarder dollar.

Netto renteinntekter endte på 14 milliarder dollar, en nedgang på fire prosent sammenlignet med året før. Samtidig var øvrige inntektene på 19,9 milliarder, opp 33 prosent noe som i stor grad ble drevet av en kraftig vekst for investeringsdelene av banken.

Banken varsler samtidig at den setter av 10,5 milliarder dollar, tilsvarende 99 milliarder kroner til potensielle lånetap. Det er en økning på 9,3 milliarder dollar sammenlignet med samme periode i fjor.

Disse midlene settes til side for å øke reservene som reflekterer usikkerheten knyttet til coronapandemien.

Før de amerikanske børsene åpner vil også Wells Fargo og Citigroup legge frem sine kvartalstall. Goldman Sachs, Morgan Stanley og Bank of America følger etter senere denne uken.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. JPMorgan Chase
  2. Aksjelive
  3. Resultatrushet
  4. Bank

Flere artikler

  1. Wells Fargo leverer første underskudd på 12 år

  2. Storbanker faller etter resultatslipp

  3. Bedre enn ventet for amerikanske storbanker

  4. Danske Bank i Norge har tapt 1,9 milliarder hittil i år

  5. Lavere overskudd for DNB – tjente 5,55 milliarder