Prosafe anker avslag på sammenslåing med Floatel

NEKTET SAMMENSLÅING: Konkurransetilsynet nektet i slutten av oktober sammenslåingen av Prosafe og Floatel International, to viktige aktører innen flytende innkvartering på sokkelen. Dette er den flytende innkvarteringsplattformen Safe Scandinavia.

Prosafe
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Prosafe har anket Konkurransetilsynets avgjørelse om å stanse oppkjøpet av Floatel International, og vil ifølge en melding fortsette sine forsøk på å få tillatelse til å gjennomføre en sammenslåing.

Konkurransetilsynet stanset fusjonen mellom Floatel International og Prosafe i slutten av oktober, og sa at den ville føre til mindre konkurranse i markedet for flytende innkvartering på norsk sokkel. Selskapene tilbyr flytende hoteller som brukes i forbindelse med utbygginger og større ombygginger på sokkelen.

Da avgjørelsen ble kjent, sa Prosafes styreleder Glen Ole Rødland at selskapet ville vurdere en anke til Konkurranseklagenemnda. Fristen for en slik anke er tre uker etter avgjørelsen, som ble tatt 28. oktober.

– Vi er ikke overrasket, men skuffet. Vi kommer til å vurdere nøye om vi skal anke, sa Rødland til E24 i oktober.

Selskapet er også i dialog med britiske Competition and Markets Authority om sammenslåingen, skriver Prosafe i meldingen.

Fryktet svekket konkurranse

Bak Floatel står det singaporske verftet Keppel Fels og kapitalforvalterne Oaktree Capital Management, mens Prosafe er børsnotert i Oslo og har fond fra private equity-selskapet HitecVision som sin største eier.

Selskapene har sendt inn forslag til avbøtende tiltak, inkludert en rammeavtale med oljeselskapene hvor de kunne leie en rigg til en fastsatt pris. Tilsynet mente at dette ikke var nok til å kunne godkjenne en sammenslåing.

– Dette er de to største konkurrentene i markedet for offshore innkvartering, og en sammenslåing vil kunne føre til mindre konkurranse i markedet, sa konkurransedirektør Lars Sørgard til E24 da avgjørelsen om fusjonsnekt kom i slutten av oktober.

Bakgrunnen for sammenslåingen var et krevende marked for leverandørene på norsk sokkel etter oljeprisfallet mellom 2014 og 2016, med lavere aktivitet innen leting, produksjon og vedlikehold.

Prosafe skrev ned riggverdiene sine med 341,4 millioner dollar i tredje kvartal i år, spesielt grunnet et vedvarende svakere marked i Nordsjøen.

Les hele meldingen fra Prosafe
Les også

Prosafe vurderer å anke Konkurransetilsynets fusjonsnekt: – Ikke overrasket, men skuffet

Les også

Konkurransetilsynet avviser Prosafe-fusjon

Konkurransetilsynets pressemelding: Forbyr Prosafes oppkjøp av Floatel

Her kan du lese mer om

 1. Floatel International
 2. Prosafe
 3. Konkurransetilsynet
 4. Norsk sokkel
 5. Konkurranse
 6. HitecVision

Flere artikler

 1. Prosafe vurderer å anke Konkurransetilsynets fusjonsnekt: – Ikke overrasket, men skuffet

 2. Prosafe om tilsynets fusjonsnekt: – Har sett for snevert på markedet

 3. Konkurransetilsynet avviser Prosafe-fusjon

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Prosafe anker avslag på sammenslåing

 6. Betalt innhold

  Forbyr Prosafes oppkjøp av Floatel