«Røkke Air» selger privatfly

Kjell Inge Røkkes Aker har solgt jetfly.

SOLGT: Aker har nylig fått solgt dette flyet.
Publisert:

Kjell Inge Røkkes Aker har omsider fått solgt et privat jetfly av typen Cessna Citation som har ligget for salg i over ett år, skriver Finansavisen.

- Det har vært planen hele tiden å selge det gamle flyet, selv om det har tatt noe lenger tid enn vi først regnet med, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker til avisen.

Avisen er ikke kjent med hva Aker fikk for flyet. Det ble opprinnelig lagt ut med en prisantydning på rundt 25 millioner kroner. Siden har privatflyprisene falt kraftig.

Aker la nemlig flyet ut for salg da de i fjor fikk levert en Cessna 560 Encore+ til vel 50 millioner.

Har tre fly

Det er ikke det eneste flyet Røkke og Aker disponerer.

Som E24 tidligere har skrevet eier Aker også et Falcon 900 EX Easy til rundt 200 millioner kroner og nevnte Cessna 560 Encore+.

Kjell Inge Røkkes private TRG-selskaper eier også et propellfly av typen Beechraft King Air B20, som er velegnet for å fly Røkke til hans hyttekompleks i Oppdal.

Alle flyene drives av selskapet Sundt Air Management. E24 skrev i sommer at Sundt Air Managemenet i fjor hadde en omsetning på 21,8 millioner kroner.

Les også: "Røkke Air" flyr høyt over krisen.

Etter det E24 kjenner til representerer inntektene de løpende utgifter Aker og Røkke har for bruken av flyene som Aker og Røkke eier.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert: