Norwegian åpner for å selge Bank Norwegian-aksjene

Finansdirektør og fungerende Norwegian-sjef Geir Karlsen åpner opp for at flyselskapet kan komme til å selge alle aksjene i Bank Norwegian. 

Geir Karlsen ble utnevnt som finansdirektør i april 2018, og er Norwegians fungerende sjef. Arkivbilde.
Publisert:

Det sier Karlsen under Norwegians kvartalspresentasjon. Flyselskapet eier 17,5 prosent av Bank Norwegian, som er børsnotert som Norwegian Finans Holding.

– Verdien av vår post i Bank Norwegian er på rundt to milliarder kroner. Vi trenger ikke nødvendigvis å eie bankaksjene. Vi er fortsatt positive til utsiktene til banken, men det er en kilde til likviditet, sa Karlsen under presentasjonen på Aker Brygge.

Uttalelsen kommer samtidig som flyselskapet torsdag leverte nye tall fra andre kvartal som viste en vekst i omsetningen til 9,90 milliarder kroner. Norwegian tjener mer på flygningene sine, men tynges av økte renteutgifter og merkostnader for de 18 Max-flyene som står på bakken.

Trenger finansiering

Han refererte til aksjeposten som en mulig kilde når Norwegian må få på plass en refinansiering av obligasjonslånet på 250 millioner euro (2,4 milliarder) som forfaller i desember.

Karlsen presenterte en liste av flere kilder, som også inkluderte de bedrede driftsresultatene, økt kapasitet av kredittkortkjøpere, et nytt samarbeid om flyeierskap (Joint Venture), salg av fly eller salg av slotter (avgangstider på flyplasser).

– Vi er på riktig spor nå og leverer det beste EBITDA (brutto driftsresultat) for andre kvartal noensinne, sa Karlsen og fortsatte med å fortelle at det også er store verdier i Norwegians avgangstider som de sitter på rundt på forskjellige flyplasser:

– Slottene våre på Gatwick (flyplass i London, jour.anm.) alene er verdsatt av tredjeparter til mellom 300 og 400 millioner dollar, sa Karlsen.

Les på E24+

Børskommentar: Rabatten i Bank Norwegian kan være en gyllen mulighet

Bankaksjen åpner ned

Norwegian-aksjen åpnet opp med 4,48 prosent til 46,71 kroner etter at kvartalsrapporten ble lagt frem, men oppgangen har senere avtatt og aksjekursen har vært under null.

Bank Norwegian-aksjen falt ned med 0,55 prosent torsdag morgen til 63,35 kroner like etter åpning, og har fortsatt fallet videre.

Bankaksjen har falt med over 30 prosent det siste året, etter at flere forbrukslånbanker har opplevd utlånstap og kraftige innstramminger fra myndighetene.

Selskapet meldte sist kvartal at de satt igjen med 483 millioner kroner i resultat etter skatt. Omsetningen endte på 1,25 milliarder kroner, og forbrukslånbanken kunne registrere hele 1,57 millioner kunder.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om