Børsdagen

Tungt fall på Oslo Børs etter bekmørke veksttall

Det ble en negativ avslutning på uken for Oslo Børs. Men sett under ett ble det en liten oppgang.

 • Ine Brunborg
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start fredag morgen, og holder seg i negativt terreng mot ettermiddagen.

Ved børsdagens slutt endte Hovedindeksen ned 1,60 prosent.

Mest omsatt ble oljekjempen Equinor som falt 1,41 prosent.

Samtidig er oljeprisen også på vei nedover. Ett fat med nordsjøolje (Brent) handles i skrivende stund for 21,38 dollar fatet i spotmarkedet, ned 0,79 prosent for dagen.

Ellers falt Aker BP 0,98 prosent etter å ha vært i fokus gjennom dagen. Selskapet varslet fredag morgen at de må skrive ned verdier med mellom 5,3 og 7,5 milliarder kroner i kjølvannet av oljeprisraset den siste tiden.

Mowi ble børsens nest mest omsatte med en nedgang på 2,43 prosent, foran Yara som steg 1,57 prosent. DNB på sin side falt 2,10 prosent og Telenor endte ned 1,29 prosent.

Krisetall

Fredag morgen offentliggjorde Statistisk sentralbyrå sine ferskeste tall om norsk økonomi, som er kraftig preget av strenge virustiltak.

Tallene, som er foreløpige anslag, viser at Norges fastlands-BNP falt med 14 prosent i mars alene, og med 1,9 prosent i første kvartal.

SSB publiserte samtidig sine ferske prognoser for økonomen, der utviklingen ble omtalt som en «bråstopp», og at nedstengingen av norsk økonomi «mangler sidestykke».

Les også

SSB tror norsk lavkonjunktur vil vare i flere år: – Det er bråstopp

Børsfall i Asia og USA

Utviklingen på Oslo Børs fulgte en negativ børsmorgen i Asia. Pilene pekte også nedover på de største europeiske børsene på formiddagen. På Wall Street er det forsiktig oppgang i det Oslo Børs stenger for helgen.

– I forrige uke steg børsene verden over på positive nyheter knyttet til en potensiell virkningsfull medisin mot covid-19. I går derimot, falt de amerikanske børsene tilsvarende på nyheten om at denne medisinen (remdesivir) likevel ikke er virkningsfull, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i en kommentar.

Det var Financial Times som torsdag skrev at coronavirusvaksinen til amerikanske legemiddelselskapet Gilead floppet i en medisinsk test. Gilead kommenterte oppslaget med at studien var tidlig avsluttet og dermed uten endelige konklusjoner.

– Gårsdagens nedslående nyhet knyttet til remdesivir bidro til børsfall i Asia fredag, dog bevegelsene var ikke store, kommenterer Berntsen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Nordnet
 4. Roger Berntsen
 5. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Norwegian kraftig opp på vinglete Oslo Børs

 2. Oslo Børs endte så vidt med oppgang– Play Magnus steg over ti prosent

 3. Børsras for Mowi bidro til negativ dag på Oslo Børs

 4. Rolig ukestart på Oslo Børs

 5. Oslo Børs endte uken med oppgang