Resultathopp for DNB – tjente 7,58 milliarder i første kvartal

DNB kan vise til høyere inntekter og overskudd i første kvartal, og banken tjente også mer enn analytikerne hadde ventet.

TALLSLIPP: Konsernsjef Rune Bjerke og finansdirektør Kjerstin R. Braathen skal presentere DNB sitt resultat for 1. kvartal fredag. Her ved en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Publisert:

Ifølge banken var det vekst i alle kundesegmenter, noe som bidro til gode resultater.

– Først og fremst er tallene våre et resultat av stabil og god jobbing over tid, sier DNB-sjef Rune Bjerke i en pressemelding.

Der viser banken også til at norsk økonomi går bra.

– Norsk økonomi har fått en god start på 2019. Makrotrendene gir vind i ryggen for både bedrifter og privatpersoner som er kunder i DNB.

Les også: DNB Markets spår høyere vekst, sterkere krone

Resultathopp

DNB fikk et resultatet etter skatt på 7,58 milliarder kroner i første kvartal, mot 5,65 milliarder i tilsvarende periode i fjor.

Analytikerne hadde også sett for seg resultatfremgang. Ifølge estimater fra Infront ventet de et resultat etter skatt på 7,21 milliarder kroner av netto renteinntekter på 9,48 milliarder kroner.

Les også

DNB kjøper hovedkontoret i Bjørvika for 4,5 milliarder

En viktig grunn til økningen er bokføringen av en gevinst på 1,7 milliarder kroner, etter at DNB og SpareBank 1 Gruppen slo sammen sine forsikringsvirksomheter i det nye selskapet Fremtind.

Økte renteinntekter

Samtidig økte netto renteinntekter til 9,29 milliarder fra 9 milliarder kroner.

Netto renteinntekter er forskjellen på det banken selv betaler for å låne penger og det kundene betaler når de låner av banken, og er bankens hovedkilde til inntekter.

Etter at Norges Bank begynte å heve styringsrenten i fjor har mange banker fulgt på og satt opp sine utlånsrenter. DNB økte først renten i september i fjor, før banken hevet renten igjen i siste halvdel av mars i år.

Det siste året økte utlånene til privatpersoner og små og mellomstore bedrifter med nær 50 milliarder kroner. Samlet utlånsvekst var på 5,9 prosent.

Samtidig økte netto provisjonsinntekter med 103 millioner kroner, noe som forklares med økt aktivitet innen transaksjonsrådgivning og eiendomsmegling.

Les også

DNB-topp frykter Amazon mest av alle: – At vi må jobbe hardt er det ingen tvil om

Tapene på utlån beløp seg til 316 millioner kroner i kvartalet.

Satsing på fornybar energi

DNB varsler også at satsingen på bærekraft skal økes.

Banken skriver at den skal bidra til å finansiere 450 milliarder kroner i fornybar energi og infrastruktur fram til 2025.

I tillegg skal DNB bidra til finansieringen av 130 milliarder kroner innen grønn eiendom.

– Noen ser på det grønne skiftet som en stor risiko, men vi velger å se på det som en mulighet. Vi vet at det kommer til å vokse fram nye vinnerbransjer både til havs og på land, sier Bjerke.

– Infrastruktur og fornybar energi kommer til å være to slike bransjer, tror vi. Her ligger det store forretningsmuligheter for DNB dersom vi klarer å kombinere bankprodukter med bransjekunnskap, sier han.

Les også

Banksjefer optimistiske til norsk økonomi: – Grønt lys overalt

Les også

Kraftig resultathopp for Gjensidige

Les også

– Litt av en ensom ulv

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om