Subsea 7-aksjen stiger kraftig etter rapport: – Adresserer alle investorbekymringer

Markedet er positiv til undervannsentreprenørens rapport for fjerde kvartal og sender aksjen rett opp.

Illustrasjonsfoto av et Subsea 7-skip.
Publisert:

Subsea 7 legger torsdag frem tallene for fjorårets fjerde kvartal, som viser bedring i både inntjening og omsetning fra samme periode i 2020:

  • Resultatet før skatt landet på 19,6 millioner dollar, opp fra minus 89 millioner dollar året før.
  • Inntektene ble 1,37 milliarder dollar, opp fra 1,01 milliarder dollar året før.
  • Resultatet etter skatt endte på 3,7 millioner dollar, opp fra minus 103 millioner dollar året før.

På forhånd var det gjennomsnittlig ventet et resultat før skatt på 33 millioner dollar, et resultat etter skatt på 26 millioner dollar og en omsetning på 1,47 milliarder dollar, ifølge estimater Infront har hentet inn fra fem analytikere for TDN Direkt.

Subsea 7-aksjen stiger 12 prosent klokken 14.30.

– Alt i alt var dette etter vårt syn en positiv rapport som adresserer alle investorbekymringer. Aksjen har underprestert sektoren så langt i år og vi forventer at aksjen vil handles betydelig opp i dag, kommenterer Pareto Securities-analytiker Bård Rosef i et notat.

Fearnley Securities mener både fjerdekvartalstallene og utsiktene for 2022 var gode. Meglerhuset peker på at Subsea 7 allerede har dekket godt over 80 prosent guidet omsetning i 2022 i ordreboken. Meglerhuset peker også på at Subsea 7 ønsker å opprettholde et eierskap på minst 51 prosent i Seaway 7.

Les også

Fredriksens tankgigant melder om frakttrøbbel for russisk olje

– Tror sterkt at bedringen er på vei

Subsea 7 ble som en rekke andre oljeserviceselskaper rammet hardt av at coronasituasjonen og påfølgende ras i oljeprisen strupet investeringer.

– Vi tror sterkt at bedringen i markedet er på vei, støttet av høye anbudsnivåer i begge forretningsområder og med tegn til bedrede priser og betalingsvilkår for nye tildelinger, skriver selskapet torsdag.

Styret har besluttet å returnere 100 millioner dollar til aksjonærene i 2022, gjennom et ordinært utbytte på 1 krone per aksje og tilbakekjøp av aksjer for 70 millioner dollar.

For helåret 2022 venter selskapet at omsetningen vil være på linje med fjorårets fem milliarder dollar og netto driftsresultatet vil være på samme nivå eller bedre enn enn i 2021 på 72 millioner dollar.

Subsea 7 opprettholder guidingen for driftsinvesteringer på 420-440 millioner dollar i 2022, hvorav om lag 280 millioner dollar er relatert til Seaway 7.

Ordrereserven er på 7,2 milliarder dollar, fremgår det.

Les på E24+

Ratefest i Nordsjøen gir grunn til å snuse på supply-aksjer

Positive analytikere

19 analytikere som følger aksjen har en kjøpsanbefaling, ifølge en Bloomberg-oversikt.

En har salgsanbefaling og tre har hold-anbefaling,

Det gjennomsnittlige kursmålet, en forventing om hva aksjekursen vil stå i om 12 måneder, er på 92,79 kroner per aksje, fremgår det.

Subsea 7-aksjen var før børsåpning det siste året ned 28 prosent til en kurs på 64,6 kroner. Markedsverdien er på rundt 21 milliarder kroner.

Publisert:
Gå til e24.no