Vinglete dag på Wall Street: – Forventer volatil sommer

Nøkkelindeksene på Wall Street svingte mellom opp- og nedgang hele onsdagen. Analytiker forventer betydelig volatilitet igjennom sommeren.

Publisert:

Bildet var blandet for de tre hovedindeksene på Wall Street ved åpning onsdag. En halvtimes tid etter børsåpning var det oppgang for alle indeksene, men vinden snudde igjen fort.

Utover handelsdagen svingte de toneangivende indeksene mellom grønne og røde tall.

Slik så det ut ved stengetid på Wall Street onsdag:

  • Dow Jones steg 0,27 prosent
  • Nasdaq falt 0,03 prosent
  • S&P 500 endte ned 0,07 prosent

Nøkkelindeksene endte med bred nedgang både mandag og tirsdag. Nasdaq ledet an gårsdagens fall, og endte dagen med nedgang på 2,98 prosent.

På Oslo Børs pekte pilene nedover onsdag etter to dager med opptur. Hovedindeksen endte til slutt med en nedgang på 0,84 prosent.

Forventer volatil sommer

De amerikanske aksjemarkedene er inne i innspurten av andre kvartal. Bekymringer over en kjøligere økonomi, aggressive rentehevinger og resesjonsfrykt har preget store deler av første halvår i 2022.

– Vi forventer betydelig volatilitet denne sommeren, sier Christopher Harvey, senioraksjeanalytiker i Well Fargo, i et notat onsdag, ifølge CNBC.

– Vi tror ikke at dette markedet vil vedvare som rally før det tror at Fed vil gå fra en renteøkninger på 0,5-0,75 prosentpoeng til en mer normal økning på 0,25 prosentpoeng, skriver han videre.

S&P 500 er ned rundt 20 prosent så langt i år, og er på vei mot sitt verste første halvår siden 1970, da indeksen falt 21,01 prosent, ifølge CNBC. Nasdaq er samtidig på vei mot sin verste tre-måneders periode siden 2008.

– Vi forventer at markedene ikke vil gjøre fremskritt frem til vi får overbevisende signaler om at inflasjonen har nådd toppen. Troen vår på en myk landing har blitt enda dårligere, og markedene ser ut til å tro det samme, sier Arun Sai, strateg ved Pictet Asset Management til WSJ.

Les også

Fed-sjefen om faren for resesjon: – Det er absolutt en risiko

Tek-opptur

Flere tek-aksjer falt markant tirsdag. I dag pekte pilene oppover for flere av teknologikjempene.

Amazon steg 1,42 prosent, mens Apple og Microsoft endte opp henholdsvis 1,3 og 1,47 prosent.

Meta på sin side steg 2,03 prosent. Tesla derimot falt 1,79 prosent onsdag.

Samtidig falt cruiseselskapet Carnival rundt 14,22 prosent etter at Morgan Stanley halverte kursmålet til selskapet.

Varehandelskjeden Bed Bath & Beyond stupte 23,6 prosent onsdag, etter at kjeden rapporterte om skuffende kvartalstall, samtidig som de meldte at administrerende direktør Mark Tritton slutter i selskapet.

Les også

Forvalterstjerne mener USA allerede er inne i en resesjon

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om