Eiendomskonsern med 19 milliarder i overskudd

Eiendomsselskapet Fredensborg 1994 AS endte med et rekordresultat på 19,2 milliarder kroner i fjor, opp fra 8,8 milliarder året før.

Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen
  • NTB
Publisert: Publisert:

Aksjeselskapet er holdingselskapet på toppen av selskapsstrukturen til eiendomsinvestor Ivar Tollefsen, som ved årsskiftet satt på eiendommer verdt tett oppunder 300 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv. Det reelle overskuddet i Tollefsens heleide selskap er 10,6 milliarder, mot 4,8 milliarder i 2020, ifølge avisen. Resten tilfaller «ikke-kontrollerende interessenter».

Oppkjøp og verdijusteringer av eiendommene har bidratt til at verdien av eiendommene i selskapet har økt med 90 prosent – nesten en dobling – fra 2020.

– 2021 var et år med vekst og god resultatutvikling i alle forretningsområder, konkluderer finansdirektør Arve Regland i Tollefsen-selskapet Fredensborg as.

Verdiøkning på eiendommene er også den viktigste driveren bak det rekordhøye overskuddet i fjor. Samtidig økte leieinntekten med 32 prosent til 9,3 milliarder kroner, i hovedsak som følge av oppkjøp i Danmark, Sverige og Tyskland, ifølge styrets årsberetning.

– Heimstaden, som er vårt største selskap, hadde god utvikling i leiepriser og en allerede lav ledighet er redusert ytterligere. Verdiene steg betydelig som følge av kjøp og god verdiutvikling, skriver Regland i en epost.

Les også

Raymond Johansen venter fortsatt på svar om eiendomsskatt

Les også

Heimstaden selger eiendommer til tyske Allianz for 7,7 milliarder

Publisert:
Gå til e24.no