Dagen på Wall Street

Snap kollapset på Wall Street etter resultatbom

Wall Street falt etter Snapchat-eierens skrekktall. Aksjen stupte nesten 40 prosent.

Wall Street snur ned på ukens siste handelsdag.
 • Pernille Klund Dalgaard
 • Adeel Tariq
Publisert:

Slik ser det ut på de toneangivende indeksene Wall Street ved stengetid fredag:

 • Industriindeksen Dow Jones er ned 0,43 prosent.
 • Teknologitunge Nasdaq er ned 1,87 prosent.
 • Den brede indeksen S&P 500 er ned 0,93 prosent.

Indeksene har imidlertid positiv ukentlig avkastning, på henholdsvis 1,23, 1,92 og 1,72 prosent.

Teknologiindeksen Nasdaq har hatt en svært god utvikling de siste dagene, men pekte nedover på fredag. Den markante nedgangen kommer etter skuffende kvartalstall fra Snap. Selskapet innfridde ikke forventningene, og dermed raste aksjen hele 39,11 prosent ned på fredag.

Ved børsdagens slutt har Snaps markedsverdi falt til omtrent 16,3 milliarder dollar. Det betyr at papirverdier for 10,4 milliarder dollar, eller 103 milliarder kroner, har gått opp i røyk siden stengetid dagen før.

Høy volatilitet i markedet

Investeringsstrategen i CFRA Researc, Sam Stovall, sier til nyhetskanalen CNBC at avvik fra forventningene kan utløse svingninger i aksjekursene.

– Snap har klart å snappe vekk trenden på Nasdaq ved å rapportere skuffende inntjening, noe som har skapt en fossefall-effekt på S&P, sier investeringsstrateg i CFRA Researc, Sam Stovall, til CNBC.

– Dette er bare et eksempel på volatiliteten investorer bør forvente mens inntektene rapporteres, legger han til.

Sjefstrategen Kent Engelke i Capitol Securities, sier også til Marketwatch at investorer har lite toleranse for selskaper som ikke når opp til forventningene.

– Hvis du ikke når opp til forventningene, så blir du knust, sier han.

Kursraset til Snap har også gitt ringvirkninger på andre teknologiselskaper. Apple, Meta, og Microsoft som skal rapportere sine kvartalstall neste uke, har falt henholdsvis 0,81, 7,59 og 1,69 prosent.

Ifølge Factset har 70 prosent av alle S&P 500-selskapene som har publisert kvartalstall hittil slått analytikernes forventinger.

Resultatsesong

Twitter aksjen ender opp 0,81 prosent. Selskapet leverte sine kvartalstall før åpning på Wall Street fredag.

Twitter omsatte for 1,18 milliarder dollar i andre kvartal, en nedgang fra 1,19 milliarder dollar i samme periode året før. På forhånd var det ventet at inntektene ville havne på 1,32 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Rentemøte neste uke

Inntjening i andre kvartal har vært svært viktig for investorer, som er bekymret for fremtidsutsiktene til den amerikanske økonomien. Sentralbanken skal ha rentemøte neste uke for å bekjempe inflasjonen. Det forventes at styringsrenten vil heves med 75 basispunkter.

På fredag ble også den foreløpige amerikanske innkjøpssjefsindeksen (PMI) for juli publisert. Indeksen viser den største nedgangen i tjenester og produksjonsaktivitet siden starten av pandemien.

– De foreløpige PMI-dataene for juli peker på en bekymringsfull forverring i økonomien, sier Chris Williamson, sjeføkonom i S&P Global Market Intelligence til CNBC.

– Med unntak av nedstengningsmåneder under pandemien, faller produksjonen med en hastighet som ikke er sett siden 2009, legger han til.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street

Flere artikler

 1. Wall Street avsluttet dagen i rødt

 2. Nytt fall for teknologiaksjer på Wall Street: – Tror fortsatt det vil komme store svingninger

 3. Nedgang på Wall Street

 4. Wall Street avsluttet dagen i grønt - Tesla en av dagens vinnere

 5. Nedgang på Wall Street – S&P 500 falt over én prosent