Mot brått teknologifall etter Facebook-krakk

Facebook bommet kraftig da eieren la frem resultater. I USA går det mot et brått fall for teknologiindeksen Nasdaq.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg
Publisert: Publisert:

I USA faller terminkontrakter knyttet til den teknologitunge Nasdaq-indeksen mer enn 2 prosent, ifølge tall fra Marketwatch.

Nedgangen kommer i kjølvannet av skuffende resultater fra spesielt en tungvekter. Facebook-eier Meta falt mer enn 20 prosent i etterhandelen i kjølvannet av at teknologigiganten la frem en kvartalsrapport som var under analytikernes forventninger.

En tilsvarende nedgang i Facebook-aksjen når den ordinære handelen åpner på Wall Street, vil ha stor betydning for toppsjef Mark Zuckerbergs personlige nettoformue. Den kan falle 24 milliarder dollar i verdi torsdag, skriver Bloomberg.

Om dette slår til er det altså et papirtap på 212 milliarder kroner - og kan bli blant de største fallene i formue på én dag noensinne, ifølge nyhetsbyrået,

Zuckerbergs nettoformue kan torsdag falle til rundt 97 milliarder dollar, ned fra 120,6 milliarder dollar per stengetid på Wall Street onsdag.

Resultatmiss fra Facebook

Meta leverte et svakere resultatet for fjorårets siste kvartal enn analytikerne hadde ventet, samtidig som inntektene økte kraftig.

Meta hadde et resultat på 3,67 dollar per aksje. Analytikerne hadde ventet et resultat på 3,84 dollar per aksje, ifølge Refinitivs undersøkelse, skriver CNBC.

Resultatet på nær 10,3 milliarder dollar etter skatt i fjorårets siste kvartal er også ned omtrent én milliard fra samme kvartal i 2020.

Reklameinntektene står for så godt som alt av Metas inntekter. Selskapet står i tillegg til Facebook bak Instagram, Whatsapp og en rekke andre kjente apper.

Akkurat som resten av teksektoren har aksjen falt i starten av 2022, men har som resten av segmentet hentet seg noe inn de siste dagene. Onsdag endte den handelsdagen opp 1,25 prosent.

Meta-aksjen bølget opp og ned i fjerde kvartal, men verdien har totalt sett holdt seg på et relativt jevnt nivå gjennom siste del av 2021. En perioden som både bød på navnebytte og skarp kritikk i kjølvannet av lekkasjer fra varsleren Frances Haugen.

Meta forventer at inntektene i kvartalet vi er inne i lander et sted 27 og 29 milliarder dollar, som vil være opp 26,2 milliarder i samme kvartal i fjor. Det er likevel under analytikernes forventninger på over 30 milliarder, skriver CNBC.

Flere Asia-børser åpne igjen

Nikkei 225 i Tokyo faller rundt en prosent. Ifølge CNBC kommer utviklingen som følge av bekymringer knyttet til globale vekstutsikter og geopolitisk uro. Sydney-børsen ned 0,25 prosent

Samtidig venter investorene på signaler om hvor raskt sentralbankene vil stramme inn pengepolitikken.

Det er ingen klar retning på børsene i Asia-Stillehavsregionen.

En del av børsene har åpnet igjen. Blant disse er Seoul-børsen opp 2,4 prosent og Singapore er opp 2,1 prosent. Disse har ikke deltatt i børsoppturen som har vært globalt de siste dagene ettersom de har vært stengt. Markedene i Kina og Hongkong er fortsatt stengt grunnet kinesisk nyttår.

Les også

Facebook-eier stuper i etterhandel etter resultatmiss

Publisert: