Investorenes aksjekjøp

Voldberg ute av Solstad Offshore

Storinvestor Tore Aksel Voldberg kaster penger på sitt andre offshorerederi på kort tid. Denne gangen Siem Offshore. Samtidig er han helt ute av Solstad Offshore.

Tore Aksel Voldberg har satset penger på offshorerederier den siste tiden.
 • Ragnhild Vartdal
Publisert:

Rykende ferske aksjonærlister viser at kjendisinvestoren har tatt et nytt veddemål i nok et offshorerederi, Oslo Børs-noterte Siem Offshore.

Voldberg står oppført med aksjer til en verdi på rundt 7 millioner kroner i offshorerederiet. Han lander med det en 19. plass på topplisten over de største aksjonærene i Siem Offshore.

Les også

Voldberg på topplisten i Solstad Offshore

Var på Solstad-toppliste - nå er han ute

Voldberg var blant de kjente investorene som dukket opp på listen over de største aksjonærene i rederiet Solstad Offshore.

Fredag er Voldbergs selskap Skøien ute av listen over de 50 største eierne, viser nye aksjonærlister.

Skøien kom inn på listen tidligere i juni med 400.000 aksjer.

Både små og store investorer har kastet seg over offshoreskip-aksjer den siste tiden. Aksjene i sektoren har steget mye i år etter mange år med krise, etter oppgang i oljeprisen og en bedring i markedet.

Aksjonærlistene har noen dagers etterslep, og fanger dermed heller ikke opp endringer som har skjedd i disse to dagene. Endringer kan stamme fra ordinært kjøp eller salg, men også fra andre typer transaksjoner eller hendelser.

Voldberg har i en årrekke vært en av de mest aktive investorene på Oslo Børs. Ifølge Kapital hadde han i 2021 en formue på 1,5 milliarder kroner.

Aksjen opp over 250 prosent

På Siem Offshores aksjonærlister er det flere kjente investorer, blant annet Torstein Tvenge, Arne Blystad, Celina Midelfart og Christen Sveaas.

Siem Offshore-aksjen er siden årsskiftet opp 256 prosent til en kurs på 12,12 kroner. Markedsverdien er på 2,9 milliarder kroner.

For øyeblikket er Voldbergs to investeringsselskaper, Skøien og Dukat, på listen over de største 50 største aksjonærene i Kahoot, Nykode, Tekna, Solstad Offshore og nå også Siem Offshore.

Han var også blant dem som kjøpte Flyr-aksjer til rabatt i flyselskapets pengehenting, men siden har solgt unna.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Tore Aksel Voldberg
 3. Siem Offshore
 4. Solstad Offshore
 5. Offshore

Flere artikler

 1. Voldberg på topplisten i Solstad Offshore

 2. Fredly ute av topplisten i Flyr

 3. Betalt innhold

  Kjente investorer med på offshoreopptur: – Vært underinvestert i syv år

 4. Spetalen ute av Flyr-liste

 5. Stordalen ute av PGS-toppliste