Grønn teknologi

Statkraft selger vindkraftverk for 1,4 milliarder kroner

Statkraft selger vindkraftverket Andershaw utenfor Glasgow til Greencoat UK Wind. Pengene skal brukes til å utvikle nye prosjekter.

Statkraft selger vindkraftverket Andershaw for 1,4 milliarder kroner.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Vindkraftverket har vært i drift siden i 2017, og er et mindre kraftverk med 11 turbiner på totalt 36 megawatt. Den produserer nok strøm til rundt 26.000 britiske husstander, ifølge Statkraft.

Nå selger Statkraft anlegget til Greencoat UK Wind Plc for 121 millioner pund, inkludert kontanter og arbeidskapital. Det tilsvarer 1,43 milliarder kroner.

Statkraft skal fortsette å drive vindkraftverket og levere vedlikeholdstjenester frem til 2037.

Greencoat Capital er et forvaltningsselskap som spesialiserer seg på energiinfrastruktur. Selskapet forvalter om lag 70 milliarder kroner.

Bruker pengene på nye prosjekter

Statkraft har et mål om å utvikle prosjekter på minst 8 gigawatt innen vind- og solkraft frem til 2025, og selskapet vil investere inntektene fra salget i nye fornybarprosjekter.

– Som prosjekt står Andershaw Wind Farm i en særstilling siden arbeidet med parken ble innledet samme år som vi etablerte oss i Storbritannia for 15 år siden, sier Eivind Torblaa, Vice President Asset Ownership, Wind and Solar UK.

– Sammen med en håndfull andre prosjekter fra denne tiden bidro Andershaw til å sette Statkraft på kartet da vi var en liten og ukjent aktør i landet, sier Torblaa.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Grønn teknologi
 2. Fornybar energi
 3. Kraftproduksjon
 4. Vindkraft
 5. Kraftverk

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Vindkraft-bonanza på lavt støynivå

 2. Trenger penger til batterifabrikk: SV ber staten bli eier i Morrow

 3. Equinor velger Vestas-turbiner til USA-vindkraft

 4. Statkraft kjøper 43 vindkraftparker i Europa

 5. TrønderEnergi og HitecVision danner grønt selskap