Shippingtopp kjøper PGS-aksjer for 85 millioner

Magnus Halvorsen, som er styreleder i 2020 Bulkers, har kjøpt seg betydelig opp i PGS.

Magnus Halvorsen gikk tidligere i år fra å være toppsjef i 2020 Bulkers til å bli styreleder.
Publisert:

Halvorsen tegnet seg for 23 millioner aksjer i seismikkselskapet PGS’ tidligere varslede kapitalinnhenting, ifølge en melding fredag.

Aksjene ble kjøpt til en kurs på 3,7 kroner, tilsvarende en transaksjon på 85,1 millioner kroner.

Halvorsens MH Capital as eier etter kjøpet 32,5 millioner PGS-aksjer, tilsvarende 5,27 prosent av de utestående aksjene. Med dagens aksjekurs på 5,62 kroner har disse en verdi på 183 millioner kroner.

PGS har slitt med tung gjeld og svake markeder, men hentet tidligere i mai inn 800 millioner kroner – og fikk dermed orden på noe av gjeldstrøbbelet.

Kapitalinnhentingen krymper gjelden og fikk flere analytikere til å bli mer optimistiske til det pressede seismikkselskapets utsikter. Samtidig steg aksjekursen markant i dagen etter.

PGS sliter i et presset seismikkmarkedet, preget av overkapasitet og mange båter som står uten arbeid, men flere aktører venter en opptur i kjølvannet av oljeprishoppet i år.

Halvorsen gikk tidligere i år fra å være toppsjef i tørrlastrederiet 2020 Bulkers til å bli styreleder. Shippingtoppen eier også aksjer i Solstad Offshore, Prosafe, Nordavind og Mybank, og disse fire beholdningene har en samlet verdi på rundt 250 millioner kroner.

Halvorsen ønsker ikke å kommentere kjøpet.

Les på E24+

Kjente investorer med på offshoreopptur: – Vært underinvestert i syv år

Les også

Større tap for PGS i første kvartal

Les også

Short-fall i PGS

Publisert: