Dagen på Wall Street

Gamestop-aksjen falt: Vil hente milliarder etter kaoskvartalet

Etter et sterkt første kvartal preget av mye bråk rundt aksjen, vil spillkjeden nå ut på pengejakt. Aksjen falt på Wall Street etter nyheten.

AKSJESALG: Gamestop planlegger å selge 3,5 millioner aksjer «fra tid til annen».

LM Otero / AP / NTB
  • Martin Hagh Høgseth
  • Svein Olav Sæter
Publisert:

Spillkjeden Gamestop varslet mandag at de vil selge inntil 3,5 millioner aksjer «fra tid til annen» gjennom å selge aksjer i markedet.

Gjennom dette vil selskapet hente inntil én milliard dollar, tilsvarende 8,5 milliarder kroner, i frisk kapital.

Det hele kommer likevel med en hake. Dersom selskapet selger alle aksjene til sluttkursen før påske, vil selskapet bare hente 670 millioner dollar, tilsvarende 5,7 milliarder kroner. Dermed er det lite som i skrivende stund tyder på at taket på én milliard dollar vil bli nådd.

Gamestop opplyser at de vil benytte penger som hentes fra aksjesalget på å «ytterligere akselerere transformasjonen», samt til generelle selskapsformål.

Beskjeden bidro til nedgang for Gamestop-aksjen mandag. Kort tid etter Wall Street åpnet falt aksjen 10,68 prosent. Ved børsens stengetid mandag hadde fallet moderert seg til ned 1,91 prosent.

Les også

Tesla på vei mot sterk børsåpning etter rekordtall

Salgsvekst i første kvartal

Nyheten kommer samme dag som selskapet har lagt frem salgstall for første kvartal. Disse tallene er igjen delt opp i ulike perioder.

De første ni ukene av regnskapsåret opplevde selskapet en salgsvekst på 11 prosent, sammenlignet med de samme ukene året før. De fem ukene i mars endte samtidig med en salgsvekst på 18 prosent mot året før.

Årsaken til at selskapet har delt opp kvartalet i perioder er pandemiens påvirkning. I fjor skapte pandemien problemer knyttet til nedstengninger fra mars, mens det i år særlig påvirket de ni første ukene av året, opplyser Gamestop.

Les også

Norske småinvestorer satt med 60 prosent tap etter Gamestop-smell

Kaos

Gamestop havnet på alles lepper tidligere i år da en gruppe småinvestorer på Reddit-forumet WallStreetBets fikk ansvaret for deler av en voldsom oppgang i aksjen.

Årsaken til de massive kjøpene skal ha vært at flere hedgefond hadde shortet store mengder aksjer i selskapet. Da disse måtte kjøpe tilbake aksjene for å realisere tapene førte dette til et ytterligere kjøpspress på aksjen, som sendte den rett til himmels.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Dagen på Wall Street
  2. Gamestop

Flere artikler

  1. WSJ: Amerikanske myndigheter undersøker mulig manipulasjon i Gamestop-oppgangen

  2. Reddit verdsettes til over 50 milliarder kroner

  3. Kraftig fall på Wall Street - særlig for teknologiaksjer

  4. Bratt tek-fall på helrød Wall Street

  5. Cruisegigant tapte over 180 millioner kroner om dagen