SBB trapper opp kampen om Entra: – Vårt siste bud

Etter å ha meldt seg ut av kampen om Entra er SBB på banen med et nytt bud. Det er høyere enn budet fra Castellum og langt høyere enn det første budet fra SBB.

SBB-sjef og gründer Ilija Batljan.

FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
  • Tyra Kristiansen Stave
  • Infront TDN Direkt
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Svenske Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har varslet et nytt bud på den norske eiendomsgiganten Entra.

Det opplyser Entra i en børsmelding lille julaften.

I budet verdsetter SBB hver Entra-aksje til 190 kroner. Dermed vil SBB legge 34,6 milliarder på bordet for å kjøpe Entra.

– For vår del kan jeg være veldig tydelig. Dette er vårt siste bud, sier administrerende direktør i Ilija Batljan i SBB til nyhetsbyrået Direkt.

Styret i Entra skriver i en oppdatering at det vil vurdere tilbudet fra SBB grundig, og komme med en oppdatering «når det er hensiktsmessig».

– Styret verdsetter den fortsatte interessen SBB viser for Entra, og noterer forbedringen av de finansielle vilkår sammenliknet med SBBs tidligere forslag, sier styreleder Siri Hatlen i Entra i en børsmelding.

Styret ber aksjonærene «avstå fra å iverksette tiltak med hensyn til sine aksjer» og vise forsiktighet ved handel i selskapets aksjer.

Entra-aksjen gjorde umiddelbart et hopp på Oslo Børs etter nyheten onsdag. Aksjen stiger 3,4 prosent til 195,4 kroner aksjen klokken 12.30.

Trakk forrige bud

Da SBB la frem sitt første bud i slutten av november lå budet på 165 kroner per aksje.

9. desember trakk SBB budet igjen. Det svenske selskapet trakk budet samme dag som en ny vurdering av Entra verdsatte eiendomsporteføljen til 56,5 milliarder kroner, 4,7 milliarder høyere enn tidligere.

Da var Batljan kritisk til verdivurderingen og mente SBB ikke hadde fått tilgang til viktig informasjon i due diligence-prosessen, skriver Direkt.

Batljan sier til nyhetsbyrået at han var kritisk til verdivurderingsprosessen og at det ikke er vanlig å gjøre verdivurderinger midt i kvartalet.

Les også

Castellum-sjefen vil friste Entra-eiere med sukret bud og milliardsalg

Det nye budet kommer nå etter en vellykket gjennomgang som har gitt SBB økt trygghet på verdien av Entras eiendeler, opplyses det i børsmeldingen.

– Det er først nå vi har fått informasjon om verdivurderingene og kjenner oss trygge på disse, sier SBB-sjefen til Direkt.

Les også

Svenske SBB er tilbake i kampen om Entra: – Har blitt kontaktet av visse Entra-aksjonærer

Vil notere aksjer i Oslo

65 prosent av det nye tilbudet er i kontanter, mens 35 prosent av tilbudet vil være i SBB B-aksjer. Dette tilsvarer 123,5 kroner per aksje i kontanter og 66,5 kroner i SBB B-aksjer.

SBB vil søke sekundærnotering av sine B-aksjer på Oslo Børs i 2021 «for å gjøre det lettere for norske investorer å bli aksjonærer i SBB og for å videre underbygge at Norge er et viktig marked for SBB», sier administrerende direktør Ilija Batljan i SBB i børsmeldingen.

SBB skriver videre at selskapet er i fremskredne diskusjoner med en ledende norsk institusjon med betydelig eiendomseksponering som vil støtte SBBs strategi. Ytterligere detaljer vil bli gitt, skriver selskapet.

Det svenske selskapet venter at budet vil kunne begynne å få aksepter fra tidlig i januar. Minst 90 prosent av aksjonærene må akseptere budet.

Les også

Balder fortsetter å kjøpe seg opp i Entra

Høyere enn Castellums bud

Svenske Castellum har på sin side lagt et bud på 185 kroner per aksje på bordet. Hele budet har en verdi 33,7 milliarder kroner.

Heller ikke Castellums bud kommer kun i form av kontanter, men også aksjer. Castellums bud vil svinge med kursen på det svenske selskapets aksje.

I det siste forslaget fra Castellum tilbys åtte Castellum-aksjer for hver trettende aksje i Entra. I tillegg kommer 54,39 kroner i kontanter per Entra-aksje.

Entra-styret har så langt ikke anbefalt noen av budene som har kommet.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at SBB sitt bud ville svinge med SBBs aksjekurs. Det riktige er at SBB vil holde betalingen fast på 190 kroner per aksje. Saken er oppdatert 13.20.

Les også

SBB trekker budet på Entra (fra 9. desember)

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Entra

Flere artikler

  1. Balder fortsetter oppkjøpet i Entra

  2. Castellum varsler økt bud på Entra

  3. Aksjen hans hoppet da han trakk budet på Entra

  4. SBB venter at Entra-bud går i vasken - får ikke nok aksept

  5. Eiendomskjempen Balder tar enda et Entra-jafs