Fredriksen-rederi inngår faste kontrakter for fire skip: – Åpner opp for voksende utbytter

Flex LNG sender fire av skipene sine til LNG-produsenten Cheniere på faste kontrakter. – Markedet har ikke trodd at slike avtaler er oppnåelige, kommenterer Pareto.

John Fredriksen er dominerende aksjonær i Flex LNG. Han er tungt inne i blant annet shipping, laks og oljeservice.
Nytt fra børsselskapene
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Varigheten på de faste kontraktene er på mellom tre og tre og et halvt år, ifølge en melding. Det er også opsjoner for utvidelser på opptil to år.

I henhold til avtalen vil Flex LNG sysselsette nybygget «Flex Vigilant», som vil bli levert til Cheniere fra verftet i mai i år.

Rederiet vil også levere to av sine nåværende skip i løpet av tredje kvartal 2021.

Et tredje vil bli levert i tredje kvartal 2022. I dette tidsrommet har Cheniere også en opsjon på enda et skip fra Flex LNGs nåværende flåte.

Flex LNG-aksjen stiger rundt 11 prosent til en kurs på 92 kroner torsdag formiddag.

Les også

Kjøpspress på flytende naturgass: – Drypper ned i fraktmarkedet

– Attraktivt arbeid

Flex LNG-sjef Øystein Kalleklev uttaler at kontraktene sikrer en «betydelig ordrereserve til vårt selskap».

– Vi er veldig fornøyd med å inngå disse avtalene med Cheniere. De sikrer attraktivt arbeid for fire, potensielt fem, av våre skip med en førsteklasses befrakter.

– Våre store og energieffektive skip er spesielt passende for deres «long haul trade» og er på linje med Chenieres ønske om å sikre den nødvendige skipskapasiteten, samtidig som de bedrer miljøavtrykket til hele flåten, sier Kalleklev i meldingen.

Flex LNG-aksjen steg nær ti prosent på Oslo Børs i går, onsdag, etter at SEB øynet en stor oppside i selskapet som er dominert av John Fredriksen.

Etter avtalen med Cheniere vil Flex LNG ha fire skip på spot-rate, seks skip på fast timecharter, og tre skip på variabel timecharter. Flex LNG skriver i en presentasjon at et strammere marked har bidratt til å presse opp timecharter-ratene, og viser til en Fearnley Securities-oppdatering på ettårs timecharter-rater på 72.000 dollar per dag, ifølge Infront TDN Direkt.

Flex LNG-skipet «Flex Freedom». Illustrasjonsfoto.

Analytikere: Trodde ikke det var oppnåelig

Pareto Securities skriver i en oppdatering onsdag kveld at gårsdagens annonserte timecharter-kontrakter med Cheniere er «store nyheter» - ettersom det ikke har blitt gjort noen tilsvarende avtaler de siste årene.

– For det første, markedet har ikke trodd at slike TC-avtaler er oppnåelige. Vi har ikke sett det siden 2012/13. For det andre, så reduseres risikoen for Flex, og setter et godt grunnlag for inntjening som åpner opp for voksende utbytter. For det tredje, så reduserer dette spot-eksponeringen i 2022–23 drastisk, når nybygg blir levert i et større tempo enn den inkrementelle kapasiteten, skriver Pareto, ifølge Infront TDN Direkt.

Det er foreløpig ikke avslørt noen timecharter-rater i avtalen, men Pareto trekker frem at meglerne for øyeblikket siterer 1-års MEGI TC-rater på 70.000 dollar per dag, og treårige timecharter på 65.000 dollar per dag, skriver Infront TDN Direkt.

– Ettersom Flex LNG binder opp fire skip i et styrkende marked venter vi at TC-raten her er høyere enn «last done», og antar derfor 68.000 dollar per dag, som er rundt 500 dollar per dag høyere enn vårt 2023-estimat, skriver Pareto.

Les også

Storbank snur: Øyner massiv oppside i John Fredriksen-aksje

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene
  2. Flex LNG
  3. John Fredriksen
  4. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Satset stort på kursfall for Fredriksen: Rømte short da aksjen skjøt i været

  2. Analytikere venter kraftig børshopp for Flex LNG

  3. Flex LNG snur fra minus til pluss

  4. Fredriksen-rederi hardt straffet på børs: – Fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset

  5. Frontline tapte 235 millioner kroner i andre kvartal