Kvartalsrapporter

Fortsatt sterk vekst for teknologigiganten Microsoft

Selskapets skytjenester fortsatte den elleville veksten, og omsatte alene for 118 milliarder kroner i kvartalet.

RESULTAT: Toppsjef Satya Nadella legger frem Microsofts kvartalsresultat tirsdag kveld. Her fra en tidligere anledning.

JASON REDMOND / AFP
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Microsofts inntekter endte på 37,15 milliarder dollar i første kvartal, en oppgang på over 12 prosent fra samme periode året før.

Resultatet per aksje endte i samme periode på 1,82 dollar, opp fra 1,38 dollar per aksje året før.

Selskapet har avvikende regnskapsår, noe som innebærer at rapporten som nå legges frem er for første kvartal i det nye regnskapsåret.

På forhånd anslo analytikerne at selskapet ville levere et justert resultat per aksje på 1,55 dollar, mens inntektene var ventet å havne på 35,76 milliarder dollar, ifølge estimater innhentet Bloomberg.

– Alle bedrifters økonomiske utvikling det neste tiåret vil bli definert av hastigheten på deres digitale transformasjon, sier Microsoft-sjef Satya Nadella i en kommentar, der han også formidler at selskapet driver innovasjon på sine produkter for å kunne hjelpe kunder i alle industrier til blant annet å redusere kostnader.

Les også

Nå gjør skysstjenesten Uber comeback i Oslo

Kraftig vekst for skytjenestene

Det har som vanlig vært knyttet store forventninger til teknologikjempens skyvirksomhet, som har ledet an i veksten til selskapet den siste tiden.

Om det var noen tvil så fortsatte veksten definitivt for det viktige virksomhetsområdet Intelligent Cloud. I første kvartal endte inntektene for skytjenestene på 12,99 milliarder dollar, tilsvarende 118 milliarder kroner. Det er en oppgang på 20 prosent sammenlignet med året før.

Analytikerne ventet at skyvirksomheten ville ende med inntekter på 12,78 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Av inntektene fra skyvirksomheten er selskapets Azure-produkt den største vekstdriveren. Isolert sett her var veksten på 48 prosent sammenlignet med året før, noe som er et prosentpoeng høyere enn sist kvartal. Selskapet kommer ikke med konkrete tall på hvor store inntektene her var i kvartalet.

– Etterspørselen etter skytjenester bidro til en sterk start på regnskapsåret med våre kommersielle skyinntekter som endte på 15,2 milliarder dollar, opp 31 prosent sammenlignet med i fjor, sier finansdirektør Amy Hood i en kommentar.

Microsoft-aksjen har steget hele 32 prosent hittil i år, og endte dagen på Wall Street opp 1,51 prosent før tallslippet. Microsoft-aksjen fortsetter opp 0,7 prosent i etterhandelen tirsdag kveld.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Resultatrushet
  3. Microsoft

Flere artikler

  1. Microsofts skytjenester ga kraftig omsetningsvekst

  2. Alphabet og Microsoft dro inn 800 mrd. kroner i første kvartal

  3. iPhone-salget gikk i kjelleren for Apple før lansering

  4. Verste børsdag siden juni på Wall Street

  5. Facebook-aksjen faller tross sterk vekst