Børsknekk for norske elbilladere i mai: Spetalen med fulltreff

Zaptec har falt over 20 prosent på børs etter at Øystein Stray Spetalens veddemål mot Stavanger-selskapet ble kjent for under to uker siden.

Øystein Stray Spetalen er mest kjent for å pengene sine plassert i banken, men har det siste året dukket opp på aksjonærlistene i flere selskaper – blant annet som såkalt hjørnesteinsinvestor. Han har tjent godt på å selge seg kjapt ut etter heftige kursoppganger, har E24 tidligere omtalt.
Investorenes aksjekjøp
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Norske investorer er sjeldent å se på Finanstilsynets register over shortposisjoner, et veddemål på kursfall i aksjer, i Oslo Børs-selskaper, men investor Øystein Stray Spetalen har det siste året dukket opp flere ganger.

Sist ut var i Zaptec, som driver med produksjon av elbilladere, 6. mai i år. Det var dagen før Euronext Growth-selskapet leverte tall for årets første kvartal, som viste et resultat etter skatt på minus 6,4 millioner kroner.

Rapporten sendte Zaptec-aksjen ned rundt fire prosent og siden har den fortsatt nedover til et fall på i overkant av 20 prosent ved børsslutt fredag 14. mai. Utviklingen har gitt Spetalens heleide investeringsselskap, Tycoon Industrier, en papirgevinst på rundt syv millioner kroner i perioden.

Markedsverdien til Stavanger-baserte Zaptec er på tre milliarder kroner. Aksjen var en av fjorårets vinnere med en massiv oppgang, men siden årsskiftet er den ned rundt ti prosent.

Spetalen har for øyeblikket også en shortposisjon i hydrogenselskapet Hydrogenpro, der han ligger inne med en papirgevinst. I fjor hadde investoren også et veddemål gående mot tankrederiet Frontline, men har siden dekket inn.

Finanstilsynets lister viser kun shortposisjoner på over 0,5 prosent av et selskaps utestående aksjer. Spetalens beholdning er på 0,93 prosent og det er mulig at han vært short også før han dukket opp i oversikten.

Les også

Beregning viser Euronext Growth-knekk: 38 milliarder barbert bort siden nyttår

Les også

Investor gjør flycomeback på børs: Satser millioner på Kjos-selskap og vil inn i Norwegian

Les også

Veddemål mot Oslo Børs-aksjer halvert under børsfesten

Les også

Tatt på sengen av oljesmell i Afrika: BW Energy-aksjen fortsatt tungt ned tross «overreaksjon»

Les også

Gruveselskap økte resultatet med 759 prosent etter råvarerally – privatinvestor har lagt over 40 mill. i potten

Les også

Satset stort på kursfall for Fredriksen: Rømte short da aksjen skjøt i været

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Investorenes aksjekjøp
  2. Zaptec
  3. Euronext Growth
  4. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Spetalen vedder på børskollaps for norske elbilladere

  2. Spetalen avslutter hydrogen-short etter børsras

  3. Nel-shorternes gevinst passerer 300 millioner kroner

  4. Britisk hedgefond satser på mer Nel-ras – er største shortselger

  5. Nel tar over som mest shortet på Børsen: – Prisingen er for høy