Erik G. Braathen vil hente 600 mill. og ta Flyr på børs

Det nye norske flyselskapet Flyr planlegger å sende første fly i luften før sommeren. Nå varsler selskapet at de også vil gå på børs. Kjente investorer som Øystein Spetalen, Jan Petter Sissener og Arne Fredly har allerede sjekket inn.

BRAATHEN’S BACK: Tonje Wikstrøm Frislid er ansatt som sjef i Erik G. Braathen sitt nye flyselskap.
Publisert:

I oktober i fjor lanserte investor og bransjeveteran Erik G. Braathen planene om et nytt norsk flyselskap. Det skjedde samme dag som den ungarske lavprisgiganten Wizz Air annonserte at de ville innta det norske innenriksmarkedet.

De to vil dermed kjempe mot hverandre, Norwegian, SAS og Widerøe om passasjerenes gunst.

Gjennom det siste snaue året har Braathen og et stadig voksende team med erfarne flyfolk jobbet med å få selskapet på vingene. Braathen har blant annet fått med seg flere tidligere Norwegian-profiler til satsingen sin.

Selskapet har tidligere varslet at de vil hente 600 millioner i kapital fra investorer for å starte opp.

Nå varsler de også at de vil børsnotere selskapet på Euronext Growth – markedsplassen på Oslo Børs som tidligere het Merkur Market.

Flyr har hyret inn meglerhusene Arctic Securities, Carnegie og Sparebank 1 Markets. Hvis alt går som det skal blir første dag på børs 1. mars.

– Flyr-modellen er tilpasset fremtidens luftfart. Kapitalutvidelsen og noteringen på Euronext Growth gjør oss i stand til å gripe mulighetene i et marked som er på vei tilbake, sier Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr, i en pressemelding.

Slik skal Boeing 737-flyene til Flyr etter planen se ut.

Spetalen, Fredly og Sissener

Flere kjente navn har nå sagt de vil kjøpe billett for å bidra i Flyr-emisjonen. Disse investorene har forpliktet seg til å ta165 av de 600 millioner kronene som skal hentes i emisjonen:

  • Nordea Investment Management – 60 millioner
  • Øystein Stray Spetalen – 50 millioner – via Tycoon Industrier AS
  • Jan Petter Sissener – 30 millioner via Sissener AS
  • Arne Fredly – 25 millioner via Apollo Asset Limited

Flyr skriver at de også har «mottatt betydelig interesse fra andre investorer». Meglerhusene starter nå tegning i emisjonen og skal etter planen fortsette med det til bøkene lukkes fredag klokken 16:30.

Aksjene i emisjonen vil koste fem kroner per stykk, noe som priser Flyr til 750 millioner kroner totalt, opplyser selskapet.

– Mottagelsen fra investorene har vært svært positiv. Med en meget erfaren ledergruppe og et selskap uten gjeld, er vi i en unik posisjon til å inngå leieavtaler på nyere fly til historisk lave priser, sier Erik G. Braathen, grunnlegger og styreleder i Flyr.

Les også

Nå har Flyr bestemt hvilket fly de skal fly

Publisert:
Gå til e24.no