Full forvirring i SAS-aksjen: – Folk har ikke fulgt med i timen

Full forvirring rundt SAS-aksjen skapte store prisforskjeller, mener investeringsøkonom. Selv etter at Børsen tok grep kostet aksjen nesten dobbelt så mye i Norge som i Sverige.

Publisert:

De som eide SAS-aksjer mandag hadde rett til å tegne seg for nye aksjer i emisjonen til flyselskapet.

Tirsdag bortfalt denne retten, og dermed faller også en del av verdien bort i aksjen. Det hadde imidlertid ikke alle fått med seg, tror investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.

– Folk logger inn, ser de har SAS-aksjer, og at den har falt mye. Så begynner bare folk å kjøpe den opp. Det er rett og slett at folk ikke har fulgt med i timen, sier han.

Resultatet av forvirringen i SAS-aksjen ble at den kostet langt mer på Oslo Børs enn i Stockholm, hvor den også er notert.

Har du tips i saken? Ta kontakt med oss her.

Les på E24+

Ikke la deg rive med av galskapen i SAS-aksjen

Den blå grafen viser utvikling SAS-aksjen på Oslo Børs, mens den grønne viser SAS-aksjen notert i Stockholm. Vanligvis følger de to kursene hverandre helt tett, men tirsdag oppsto det store forskjeller.

Var nesten dobbel pris for en SAS-aksje i Norge

Oslo Børs stanset handelen i den norske SAS-aksjen etter at prisforskjellene mellom de to børsene hadde oppstått. En periode var aksjen også stanset i Stockholm.

Siden handelen ble åpnet igjen fortsatte likevel prisforskjellen. Klokken 13.45 kostet SAS-aksjen 4,35 kroner i Norge, mens prisen var 2,26 svenske kroner i Sverige.

Etter stengetid tirsdag endte kursen på henholdsvis 3,65 kroner på Oslo Børs, mot 2,41 svenske kroner på Stockholmsbørsen.

I utgangspunktet skal kursene være like på de forskjellige børsene, justert for valutaforskjeller.

Det har vært kraftige bevegelser i SAS-aksjene på Oslo Børs i løpet av dagen, som åpnet på kurs 2,1 kroner. Like før handelen ble stanset, klokken 10.52, var kursen på 5,6 kroner.

– Vi har observert at aksjen handles høyere på Oslo Børs enn på de andre børsene, sa kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs til E24 da Børsen innførte handelsstopp.

Henter inn friske penger

Fra før har SAS fått grønt lys etter å ha arbeidet med en omfattende redningspakke. I forrige uke fikk de tommel opp fra aksjonærene, og får dermed sprøyte friske penger inn i selskapet.

Redningsplanen går kortfattet ut på at SAS skal hente inn 12 milliarder kroner i ny kapital og hybridobligasjoner, et milliardbeløp i eksisterende gjeld skal slettes og konverteres til aksjer, og det skal tas nye kutt som skal kutte kostnadsnivået med fire milliarder.

Følg SAS-aksjen på børsene i Oslo...

...og Stockholm:

Publisert:
Gå til e24.no