Telenor med utbytte på over 13 milliarder kroner

Omsetningen og resultatet steg mindre enn ventet, men aksjonærene kan vente seg milliarder i utbytte fra Telenor.

Telenor-sjef Sigve Brekke
Publisert:

Telekomselskapet Telenor har lagt frem rapporten for fjorårets fjerde kvartal på morgenkvisten.

Tallene viser at omsetningen landet på 25,4 milliarder kroner i fjorårets fjerde kvartal, mot 24,9 milliarder kroner på samme tid året før.

Ifølge Bloomberg ventet analytikere at omsetningen ville lande på knappe 27 milliarder kroner.

Resultatet før skatt, som var ventet å lande på 3,6 milliarder kroner, kom inn på 3,3 milliarder. På samme tid året før var resultat før skatt på 2,2 milliarder kroner.

Milliardgevinst fra fusjon

Nettoresultatet landet på 38,1 milliarder kroner, opp fra 1,3 milliarder kroner. CelcomDigi-sammenslåingen førte til en gevinst på 33 milliarder kroner og et rekordhøyt resultat på 45 milliarder kroner for året som helhet.

I november i fjor fullførte Telenor gigantfusjonen i Malaysia mellom sitt Digi og Axita Group-eide Celcom. Fusjonen var under lupen ettersom den skapte bekymringer om markedskonkurranse knyttet til fusjonen, men den ble altså godkjent.

Styret i Telenor vil foreslå et totalt utbytte på totalt 9,40 kroner per aksje for regnskapsåret 2022. Utbyttet vil deles ut i to transjer på 5,00 kroner og 4,40 kroner per aksje for utbetaling i henholdsvis mai og oktober 2023.

Det betyr at Telenor vil dele ut et utbytte på totalt 13,2 milliarder kroner til aksjonærene.

På forhånd var utbytte ventet til 9,54 kroner, ifølge Infront TDN Direkt.

Telenor-sjef Sigve Brekke melder om fremgang på flere områder av Telenors nye strategi.

– Inntektene fra mobiltjenester i Telenor Norden økte med 5 prosent, som viser vekstpotensialet i regionen. Vi fullførte sammenslåingen i Malaysia, og etablerte CelcomDigi som den klare markedslederen i landet, vi kom til enighet om salget av 30 prosent av vår norske fibervirksomhet, og vi fullførte avviklingen av kobbernettet i Norge, sier Brekke i en uttalelse.

Aksjefall

For 2023 forventer Telenor en lav til middels ensifret vekst i både tjenesteinntekter og driftsresultat (ebitda) fra Norden. Driftsinvesteringer i Norden forventes å utgjøre rundt 17 prosent av inntektene.

Aksjekursen til Telenor har falt 28,7 prosent det siste året, viser tall fra Infront. Markedsverdien er 145,5 milliarder kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om