Wall Street falt i påvente av jobbtall

De amerikanske indeksene falt for andre dag på rad i påvente av «månedens viktigste tall».

Wall Street har startet oktober med oppgang, etter en tung september-måned.
Publisert:

Torsdag fortsatte Wall Street gårsdagens nedtur, og alle de tre nøkkelindeksene falt fra start. Fallet tiltar noe den siste timen inn i handelsdagen.

Slik så det ut ved stenging:

  • Den brede S&P 500-indeksen endte ned 1,15 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 0,68 prosent
  • Industritunge Dow Jones falt 1,03 prosent

De toneangivende amerikanske indeksene ligger an til opptur denne uken. Mandag og tirsdag hadde S&P 500 sin beste todagers oppgang siden 2020. I går pekte pilene derimot nedover.

– Få er overbevist om at de siste bevegelsene er noe annet enn en oppgang i et marked som beveger seg nedover, sier Mark Hackett, investeringssjef i Nationwide til CNBC.

Les på E24+

Aksjeskolen #6: Slik plukker du vinneraksjer

Arbeidsmarkedstall

219.000 søkte om arbeidsledighetstrygd i USA for første gang. Det er en oppgang på 29.000 fra uken før, og flere enn estimatet på 203.000, skriver CNBC.

I morgen kommer imidlertid «månedens viktigste tall», nonfarm payrolls, som viser antallet jobber som ble skapt utenfor jordbruket sist måned.

Eric Bruce, sjefstrateg i Nordea, tror fredagens tall blir avgjørende for USA og sentralbanken Federal Reserves (Fed) kommende rentebeslutninger.

– Det er arbeidsmarkedsrapporten som har styrt markedet i hele år, på grunn av at stigende renteforventninger driver aksjemarkedet ned, sa han til E24 i helgen.

Shell forventer kostnadssmell

Det interaktive treningsselskapet Peloton falt fra start, men endte med en oppgang på 4,0 prosent ved stenging. Selskapet annonserte at de vil kutte 500 jobber, tilsvarende 12 prosent av den gjenværende arbeidsstyrken. Selskapet har vært igjennom flere runder med jobbkutt, skriver CNBC.

IT -og analyseselskapet Splunk falt 4,54 prosent. Det skjedde etter at aksjen ble nedgradert til nøytral fra kjøp av UBS.

Les på E24+

Aksjer har fått en konkurrent

Oljeselskapet Shell falt 2,77 prosent etter å ha nedjustert forventningene til inntjening for tredje kvartal. Selskapet forventer å tjene mindre på salg av gass, og venter høyere kostnader på levering av drivstoff.

Amazon meldte torsdag at de skal ansette 150.000 personer for å kunne håndtere den kommende julehandelen, skriver CNBC. Varehandelsgiganten skal ansette både faste og deltidsansatte som skal plukke og pakke ting i varehusene. Aksjen falt 0,54 prosent.

Små utslag i oljeprisen

Det har vært minimale utslag i oljeprisen etter at Opec+ i går ble enige om det største kuttet i oljeproduksjonen siden 2020. Oljegrupperingen vedtok onsdag å kutte oljeproduksjonen med to millioner fat per dag.

Bakgrunnen for kuttet er et forsøk på å begrense et fall i oljeprisen forårsaket av svekkelse i den globale økonomien.

Ett fat nordsjøolje (Brent) handles for 94,9 dollar ved stengetid på New York-børsen, en oppgang på 1,28 prosent siden midnatt.

Les også

Oljeanalytiker om produksjonskutt: – Overrasket over aggressiviteten

Publisert:

Her kan du lese mer om