Norwegian forbereder seg på Corona-viruset: Har opprettet beredskapsteam

Norwegian regner nå med at de må klare seg uten Max-flyene i den svært viktige sommersesongen. Samtidig har flyselskapet satt opp et internt team av eksperter for å håndtere Corona-viruset.

Den ferske konsernsjefen i Norwegian, Jacob Schram, har onsdag tatt turen til Luftfartskonferansen i Bodø
 • Marius Lorentzen
Publisert:

BODØ (E24): Selv om Norwegian ikke flyr til Kina, så har det norske flyselskapet satt i gang med å forberede seg på alle mulige utfall av virusutbruddet, kjent som Corona-viruset.

– Vårt beredskapsteam er aktivert. Vi ser på hvilke tiltak som vi kan komme til å måtte iverksette. Så vi sitter ikke og venter på hva som kan skje, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian.

British Airways har besluttet å kansellere sine flyginger til Kina, mens Finnair har varslet at de kutter to ruter inntil videre. SAS fortsetter inntil videre å fly til sine destinasjoner i Kina: Hongkong, Shanghai og Beijing, men lar passasjerer booke om.

Viruset hadde sitt utspring i Wuhan i Kina og har smittet tusenvis av mennesker. Hvor stort omfanget blir av utbruddet er ikke kjent, men utbruddet har allerede ført til fall i oljeprisen, verdens børser og det har blant annet påvirket valutakurser – inkludert en svekkelse av den norske kronen.

Flyselskaper har også sett at deres aksjekurser har falt etter utbruddet, i frykt av at det vil redusere reiseaktiviteten.

Jacob Schram er onsdag på besøk i Bodø i forbindelse med Luftfartskonferansen. Der fortalte han både om seg selv og hvilken vei han mener Norwegian og luftfarten må gå – spesielt når det kommer til å løse klimaproblematikken.

Schram har rukket å være konsernsjef i knapt fire uker.

– Hvilke scenarioer er det som dere forbereder selskapet på, snakker vi om kanselleringer i Europa eller på langdistanse i verste fall?

– Vi har en beredskapsorganisasjon sammensatt av folk med ulik kompetanse fra hele organisasjonen. De vurderer situasjonen løpende og vi vil iverksette tiltak hvis det er hensiktsmessig, supplerer kommunikasjonsdirektør Anne Sidsel Skånvik og informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen.

Les også

Norwegian-sjefen må klare seg uten Max: Vil ikke kansellere sommerbilletter

Les også

Dette skjer hvis coronaviruset blir påvist i Norge

Under et møte med pressen ble Norwegian-sjefen spurt om hvordan tror Corona-viruset vil påvirke Norwegian og bransjen:

– Man har hatt lignende tilfeller før, med SARS og andre ting. I den grad dette blir en pandemi vil det påvirke bransjen, sier Schram.

Han påpeker samtidig at luftfarten står sterkere nå enn under SARS-utbruddet, da terroristangrepene 11. september lå friskt i minne.

– Så bransjen er sterkere nå enn da. Samtidig er det viktig å si at vi ikke flyr til Kina, sier Schram.

Norwegians eneste rute til Asia i dag får til Bangkok. Selskapet har tidligere også fløyet til Singapore, men denne ruten er lagt ned.

Norwegian annonserte i oktober i fjor et samarbeid med kinesiske CCB Leasing (CCBLI), en del av China Construction Bank Corporation, om å opprette et felleseid selskap (joint venture).

Dette selskapet skal i første omgang overta 27 Airbus A320neo-fly som Norwegian får levert fra flyprodusenten fra 2020 til 2023.

Les også

Coronaviruset gir kroneras – har falt 10 øre det siste døgnet

Les også

SAS åpner for gratis refusjon av billetter til Kina etter coronaviruset

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset
 3. NAS
 4. Norwegian
 5. Luftfart

Flere artikler

 1. Norwegian-sjefen fra karantene: – Vi trenger likviditetstiltak umiddelbart

 2. Norwegian kansellerer 3.000 avganger og varsler permitteringer som følge av coronaviruset

 3. Betalt innhold

  Børskommentar: Norwegian-sjefens bønn til myndighetene understreker alvoret

 4. Nytt kraftig fall for Norwegian-aksjen

 5. Norwegian-sjefen må klare seg uten Max: Vil ikke kansellere sommerbilletter