Sterk sommermåned fra SAS

Flyselskapet fraktet flere passasjerer og bedret marginene i juli.

bilde

Foto: Charles Platiau Reuters
Publisert:,

I juli fraktet SAS 2,59 millioner passasjerer i rutetrafikken, som er opp 0,2 prosent fra juli i fjor, og 2,84 millioner passasjerer hvis man regner med chartertrafikken. Det er opp 0,1 prosent fra samme periode i fjor, ifølge de ferske trafikktallene til SAS.

Selskapet opplyser at de aldri tidligere har fraktet flere passasjerer i en julimåned.

– Det er en glede å se at antallet passasjerer som valgte å reise med SAS ligger på rekordnivå for julimåned. Det viser at vår strategi om å flytte over kapasitet til fritidsrettede ruter under høysesong, sammen med et konkurransekraftig tilbud, tar oss i rett retning, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en uttalelse.

– Gjort store forbedringer

Inntjeningen per passasjerkilometer (yield) steg til 0,87 svenske kroner, noe som er opp 2,1 prosent mot juli i fjor. Justerer man for valuta og svekkelsen av den svenske kronen er oppgangen på 1,5 prosent.

Når det gjelder inntjeningen per tilgjengelige setekilometer falt denne med 0,6 prosent, eller 1,2 prosent om man justerer for valutaforandringer.

– Siden i fjor har vi gjort store forbedringer for å sikre en stabil operasjonell drift, som har resultert i betydelig forbedret punktlighet og regularitet, sier Gustafson.

Lavere etterspørsel på langruter

Flyselskapet opplyser at sammenlignet med i fjor har etterspørselen vært høy på innenlandske og europeiske ruter, men den har vært noe lavere på interkontinentale ruter, som for eksempel til USA.

Annonsørinnhold

Ser man mer inngående på selskapets tall finner man at kapasiteten i rutetrafikken (antall tilgjengelige setekilometer) falt med 0,5 prosent, samtidig som trafikken (antall passasjerkilometer) falt med 0,5 prosent.

Dermed falt fyllingsgraden i rutetrafikken til 83,2 prosent, en nedgang på 2,3 prosentpoeng.

Inkludert charter økte totalkapasiteten til SAS med 1,9 prosent, mens trafikken falt med 0,7 prosent. Fyllingsgraden falt dermed 2,2 prosentpoeng til 84,6 prosent.

Annonsørinnhold