Herbjørn Hanssons tankrederi tjente 436 mill. i andre kvartal: – Ser at 2020 blir et godt år

Skipsrederens Nordic American Tankers sterke andre kvartal dyttet inntjeningen i årets første halvår til rundt 800 millioner kroner.

Skipsreder Herbjørn Hansson er svært opptatt av utbytter. I andre kvartal betalte Nordic American Tankers et utbytte på 0,20 dollar per aksje.
Publisert:

Den historisk sterke feststemningen i tankmarkedet fra tidligere i år ble gullkantet for USA-noterte Nordic American Tankers i andre kvartal.

Inntjeningen til tankerederiet endte på 49,2 millioner dollar, eller 436 millioner kroner, i tremånedersperioden, opp fra 39,5 millioner dollar, eller 350 millioner kroner, i samme kvartal i fjor.

Dermed har rederiet tjent rundt 800 millioner kroner i løpet av årets seks første måneder.

– Ser at 2020 blir et godt år

Da tankbåtenes inntjening var på sitt høyeste i vår på grunn av blant annet høy etterspørsel, var flere eksperter enige om at bakrusen var på vei.

Det fikk de rett i, med et brutalt ratefall og massive svingninger de seneste månedene.

Hansson, som er både styreleder og toppsjef i rederiet som eier 23 såkalte Suezmax-skip, er positiv til fremtiden tross inntjeningskollapsen.

– Inn i tredje kvartal ser vi at 2020 blir et godt år for NAT, og det blir også 2021, skriver Hansson i forbindelse med kvartalsrapporten.

Aksjefall

Skipsrederen har tidligere i år også uttalt seg skråskikker på at tankrederiet kommer til å bli gjeldfritt igjen, samt at han ønsker at utbyttebetalingene skal fortsette oppover.

Gjelden er betydelig redusert de seneste årene. Den langsiktige gjelden var ved utgangen av andre kvartal på 319 millioner dollar, mens rederiet nå har en kontantbeholdning på 144 millioner dollar.

Selskapet kommer ikke med noen guiding, altså fremtidsutsikter, for årets tredje kvartal.

Tankaksjen faller 1,7 prosent på Wall Street mandag til en kurs på 4,42 dollar.

Publisert: