Har tapt rundt 16 millioner på Tesla siden onsdag

Investor Jan Petter Sissener vedder fortsatt på at elbilselskapet skal falle på børs. Samtidig er aksjen opp over 20 prosent de to siste dagene.

David Zalubowski / AP
 • Eivind Bøe
Publisert:,

Jan Petter Sissener har tapt rundt 16 millioner kroner på veddemålet mot Tesla etter rakettoppgangen i aksjen de to siste dagene, bekrefter den profilerte investoren.

Teslas aksjekurs er opp over 20 prosent siden selskapet la frem kvartalsrapporten onsdag kveld.

– Jeg er fortsatt short i Tesla, og har ikke endret posisjonen i oktober, sier Jan Petter Sissener til E24.

Sissener har som kjent lite tro på Tesla, og sitter gjennom sitt fond Canopus med en shortposisjon i aksjen, det vil si at han satser på at aksjen vil falle.

Det betyr at Sissener på papiret tjener penger når Tesla-aksjen faller, og motsatt taper penger på en kursoppgang i aksjen.

Tesla har steget fra en kurs på rundt 254 dollar per aksje ved stengetid onsdag, til omtrent 317 dollar per aksje fredag kveld. Det tilsvarer en oppgang på 25 prosent.

Milliardsmell

Den norske investoren er ikke den eneste som har brent seg på aksjeoppgangen i Tesla. Bare torsdag ble papirverdier for samlet rundt en milliard dollar, eller ni milliarder kroner, barbert bort for shorterne, ifølge CNBC.

– Det blir tap etter de siste dagene, men de blir ikke enorme. Tapene er imidlertid ikke realisert og vi er fortsatt godt under kostpris, sier Sissener.

Sissener har tidligere håvet inn på Tesla. I mai meldte han om en gevinst på 40 millioner kroner etter at elbilselskapet hadde en svært tung start på året.

Den gang uttalte Sissener at han mener Tesla begynner å bli gammeldags, og at servicenivået ikke er der det bør være. Teslas aksjekurs er fortsatt ned rundt fem prosent så langt i år.

Etter at handelen stengte på Wall Street onsdag la Tesla frem rapporten for årets tredje kvartal. Den viste et overraskende overskudd på 150 millioner dollar, tilsvarende 1,4 milliarder kroner.

Justert resultat per aksje var på pluss 1,86 dollar, mens analytikerne ifølge Refinitiv hadde ventet et tap på 42 cent per aksje. Tesla klarte å holde driftskostnadene nede, noe som var en viktig grunn til overskuddet.

Bygget gigantfabrikk på 10 måneder

Tesla meldte i rapporten at de ligger godt an på to viktige satsinger.

Både Model Y og den nye fabrikken i Shanghai er foran skjema. I Kina har prøveproduksjonen startet ved fabrikken, og for Model Y er det ventet at produksjonen vil være i gang innen sommeren 2020.

Selskapet skal ha hatt en «dramatisk» økning i tempoet og effektiviteten ved nye produksjonslinjer.

«Gigafactory Shanghai», der selskapet skal produsere Model 3-sedaner, ble bygget på 10 måneder. Den skal nå være klar for produksjon.

– Fabrikken i Shanghai var rundt 65 prosent billigere å bygge enn vårt produksjonssystem for Model 3 i USA, skrev selskapet i en oppdatering i forbindelse med rapporten.

Her kan du lese mer om

 1. Jan Petter Sissener
 2. Tesla

Flere artikler

 1. Tesla stiger kraftig etter å ha knust forventningene

 2. Tesla-brems på Wall Street etter ellevill oppgang

 3. 27 milliarder i tap for Tesla-shorterne på litt over ett år

 4. Annonsørinnhold

 5. Robert Næss advarer mot Tesla-aksjen: – Fryktelig høyt priset

 6. Betalt innhold

  Sannhetens øyeblikk for «made in China»-Teslaer