Lego-milliardærene mistet 1,4 milliarder på én dag

Publisert: Publisert:

Milliardærene bak lekeprodusenten Lego AS led et sviende tap på én enkelt dag etter at en av nøkkelinvesteringene falt kraftig i verdi, skriver Bloomberg.

Kirkbi, som fører tilsyn med omtrent 16 milliarder dollar på vegn av Kirk Kristiansen-familien som eier Lego, så verdien av selskapets portefølje falle med omtrent 150 millioner dollar onsdag, tilsvarende 1,4 milliarder kroner.

Årsaken var et resultatvarsel fra ISS, som barberte 20 prosent av markedsverdien til det danske kontorservicefirmaet.

Kirkbi ønsket ikke å kommentere saken.

Les også

Lego-familien vil kjøpe Legoland tilbake for 64 milliarder kroner

Lojale mot ISS

Lego-milliardærene har holdt seg lojale mot ISS til tross for en oppbygning i shortposisjoner mot selskapet, som for tiden ligger på omtrent 7,5 prosent av aksjekapitalen.

Spekulasjoner mot ISS har falt sammen med et strategiskifte, der ISS-sjef Jeff Gravenhorst sier at selskapet ønsker å rette seg mot de store kundene, og droppe mindre kunder. Onsdag sa han at strategien hans fortsatt er fornuftig, men erkjente at han hadde vært «for ambisiøs» i sin tilnærming.

Les også

Jollyroom solgte barneutstyr og leketøy for 1,3 milliarder

«Ekstremt lei seg»

I et telefonintervju sa Gravenhorst at han er «ekstremt lei seg» for resultatvarslet. Han prøvde å berolige investorene med at «2020 vil være et bra år».

ISS’ styreleder, Charles Allen, sa at styret fortsetter å tro på at selskapets strategi «er den rette», skriver han i en e-post til avisen. Han erkjente også at ledelsen må «utføre endringer bedre og raskere».

Torsdag fortsatte ISS-aksjen å falle, og ligger i ettermiddag ned 0,31 prosent. På det laveste lå aksjen i formiddag ned 3,5 prosent.

Totalt sett i år har ISS-investorene sett sin verdi ha en nedgang med nesten et kvartal.

«Vi har møtt noen hinder på kort sikt, men som skrevet i utsiktene, har vi tenkt til å gå tilbake til våre vanlige marginnivåer på omtrent 5 prosent i 2020.» sa Allen.

Gravenhort erkjente også at den siste nedjusteringen, som er hans andre siden august, reiser spørsmål om han status som administrerende direktør.

«Du trenger ikke være en Einstein for å se at det er press», sa han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om