Evry og finske Tieto fusjonerer

Evry og finske Tieto fusjonerer i storavtale. Det nye selskapet får en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere.

Per Hove i Evry og Kimmo Alkio i Tieto.

Foto: Tietoevry
Publisert:,

Evry og finske Tieto opplyser mandag at de har blitt enige om å slå seg sammen.

Det nye selskapet, som får navnet Tietoevry, vil få en en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere, ifølge en pressemelding.

Ifølge meldingen vil det sammenslåtte selskapet være av de største arbeidsgiverne innenfor digitale tjenester og programvare i Norden.

Selskapet vil tilby avanserte fintechløsninger for bank- og finansindustrien internasjonalt, og skriver at det vil ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.

Les også

Flere banker ble rammet av Evry-trøbbel lørdag

Hovedkontor i Finland

Thomas Franzén blir styreleder og Kimmo Alkio konsernsjef i det sammenslåtte selskapet etter at fusjonen blir godkjent.

Selskapet vil ha hovedkontor i Espoo i Finland og konsernfunksjoner og ledelse i Oslo, Stockholm og Espoo.

Selskapet skriver at de skal fortsette å være notert på Nasdaq-listen i Helsinki og Stockholm, og at de i tillegg vil søke om notering på Oslo Børs.

Dagens Evry-aksjonærer vil eie 37,5 prosent av det nye selskapet. Aksjonærene får en samlet godtgjørelse på to milliarder kroner.

Transaksjonen verdsetter Evry til 35,48 kroner per aksje. Det gir en markedsverdi på rundt 13,2 milliarder kroner - noe som er over 15 prosent høyere enn sluttkursen mandag.

Les på E24+ (for abonnenter)

Så mye tjener de 20 best betalte topplederne på Hovedindeksen

Transaksjonen, som må godkjennes av aksjonærene i begge selskapene, forventes å være fullført i fjerde kvartal 2019, eller senest første kvartal 2020, ifølge meldingen.

Omsatte for over 15 milliarder

«Evry har de siste årene tatt et betydelig steg fremover og blitt en foretrukket partner for digital transformasjon for våre kunder i Norge og Sverige. Evry og Tieto deler sterke nordiske verdier som fremmer åpenhet, tillit og mangfold. Det nye selskapet vil være en sterk aktør som vil tiltrekke seg både kompetente medarbeidere, partnere og kunder», sier konsernsjef Per Hove i Evry.

I 2018 hadde Every en omsetning på 12,9 milliarder kroner og rundt 8.800 ansatte i 11 land. Tieto på sin side har rundt 15.000 ansatte fordelt på nesten 20 land.

I fjor hadde finske Tieto en omsetning på tilsvarende 15,6 milliarder kroner.

Svenske Christer Gardell er største eier i Tieto, gjennom investeringsselskapet Cevian Capital. Den svenske investorkjendisen sitter på 14,9 prosent av aksjene og stemmene i selskapet.

Den finske staten eier 10 prosent av Tieto.

Les også

Vil bedre kvinneandelen i IT med å hente fra finans, handel og offentlig sektor

Les også

Står klar til å starte opp gjelsregister, må vente på bankene

Her kan du lese mer om