Oslo Børs stuper

En kraftig nedgang på Wall Street sender Oslo Børs videre nedover.

LABER UKESTART: Oslo Børs innleder uken i minus.
Publisert:

Ikke før hadde redningspakkene på plass så kom den neste bomben - selskapenes kvartalsresultater.

Wall Street falt kraftig tilbake fra start etter at flere tunge selskaper kom med dårlige tredjekvartalsresultater, og den dårlige stemningen i USA spredde seg til Oslo Børs.

Hovedindeksen endte ned 5,39 prosent til 243,4 poeng, på en dag hvor omsetningen er meget lav. Omsetningen var på lave 5,76 milliarder kroner.

Hvilke aksjer og sektorer tror du på? Les diskusjonstråden Styr unna disse aksjene på E24 Forum og delta i debatten.

Følg Oslo Børs på E24 Børs!

Skylder på finanskrisen

Det er ikke bare i USA selskapene nå kommer med kvartalstall. Vi er i begynnelsen av resultatsesongen på Oslo Børs, og allerede har flere kommet med dårlige tall.

Så og si alle selskapene har i tillegg lagt skylden på finanskrisen for de dårlige tallene.

- Den globale finanskrisen og usikkerhet i verdens markeder har rammet våre resultater i tredjekvartal, og dette vil fortsette i kommende kvartaler, skrev Norsk Hydro i sin kvartalsrapport.

Norsk Hydro

OSE

NHY

, Yara

OSE

YAR

og Rec

OSE

REC

har allerede kommet med sine tall, og alle har skuffet markedet og blitt sendt rett ned. Onsdag var det Eltek

OSE

ELTEK

sin tur til å melde om dårligere tall på grunn av finansieringstrøbbel.

Selskapet kunne melde om et tap på 8 millioner kroner før skatt i tredje kvartal, mens det var ventet et positivt resultat på 45 millioner kroner.

Straffen for det dårlige resultatet er en kraftig barbering av aksjekursen, i det børsen stengte var aksjen ned hele 41,7 prosent til 7,2 kroner.

Les mer:

Ser muligheter

Men ikke alle selskapene har blitt pessimister, EDB Business Partners

OSE

EDB

ser muligheter i det turbulente markedet og resultatet har ikke blitt påvirket av den finansielle uroen.

- EDB er i tredje kvartal lite påvirket av krisen i verdens finansmarkeder, og jeg er godt fornøyd med at vi nok en gang leverer solid vekst i både omsetning og resultat, sier Rangnes.

Slike uttalelser og gode resultat ble belønnet på en ellers mørk og dyster børsdag. EDB-aksjen endte opp 1,5 prosent til 12,9 kroner.

Gode kjøp

Eltek er dermed en av få aksjer på Oslo Børs som stiger onsdag, men med dagens nedtur tror flere at børsen nærmer seg bunnen og at man kan gjøre noen virkelige kupp.

- De fleste tror vi er nærme et bunnivå. Kundene leter nå etter gode case på lang sikt, sa meglersjef Thomas Lande til E24 onsdag formiddag.

Mange selskaper prises nå på nivåer som er meget lave i forhold til tidligere resultater, men Lande mener man må være ekstra oppmerksomme på selskapene som nå skal presentere sine kvartalsresultater.

- Man må være forsiktige med selskapene som kommer med kvartalstall, sa Lande.

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om