Wall Street tok en liten revansj etter skrekkdagen

De amerikanske børsene kunne notere seg en solid opptur etter at indeksene mandag opplevde et voldsomt ras. Det er ikke et uvanlig mønster, påpeker analytiker.

Richard Drew / AP
 • Martin Hagh Høgseth
 • Eivind Bøe
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:,

Børsene i USA åpnet med oppgang etter verste nedgang siden «Black Monday» i 1987. Etter en urolig ettermiddag endte de tre viktigste indeksene med en solid oppgang tirsdag kveld.

Samme kveld er «verdens viktigste rente» igjen over én prosent, etter en oppgang på rundt 30 basispunkter det siste døgnet. Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner kalles verdens viktigste som følge av at en rekke andre renter i markedet, som oftest baseres på den.

Slik endte dagen på Wall Street:

 • Dow Jones steg 5,19 prosent
 • S&P 500 klatret 5,99 prosent
 • Nasdaq Composite endte opp 6,23 prosent

Gjennom dagen har også børsene i resten av verden stort sett steget kraftig.

– Mest av alt er det nok et utslag av det vi var vitne til både tirsdag og fredag forrige uke, nemlig at børsene har en tendens til å stige på dager etter kraftige fall, skrev analytiker Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets i en morgenkommentar tirsdag.

Les også

Donald Trump vurderer å dele ut «helikopterpenger»

Trump vurderer «helikopterpenger»

USA vurderer å gi nesten hver amerikaner en enkeltutbetaling for å hindre negative økonomiske effekter av coronaviruset.

Det sa USAs finansminister Steven Mnuchin under en pressekonferanse tirsdag.

– Presidenten har gitt en klar beskjed, han vil ha kontanter nå. Og da mener jeg nå, utbetalt innen to uker. Jeg vil ikke si et tall nå, men det kan bli større en det som er skrevet i pressen, sier han.

Enkelte som tjener godt skal ikke motta enkeltutbetalingen, og det er disse betraktningene som skal diskuteres i ettermiddag.

Trump sier de vil ha en plan innen utgangen av dagen.

– Vi går inn stort. Det er bedre å gå inn stort enn å gå inn smått mange ganger. Vi vil gå inn hardt og fort, sier Trump.

Sentralbanken har også opplyst at den vil gjøre det lettere for selskaper å få kortsiktige lån. Dette skal skje ved at sentralbanken kjøper opp verdipapirer kjent som «commercial paper», som utstedes av banker og andre store selskaper som trenger å dekke kortsiktige kostnader, skriver NTB.

– Litt skremmende

Nedgangen i aksjemarkedet mandag kom etter at den amerikanske sentralbanken sent søndag kveld kuttet renten med ett prosentpoeng. Dermed ligger nå renten i USA på null prosent, etter to rentekutt på totalt 150 basispunkter i løpet av tolv dager.

– Det er også litt skremmende å se at markedene ikke responderer på det første rentekuttet på 1 prosentpoeng fra Fed siden 1982, og alle de andre tiltakene de varsler, sa sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank til E24 mandag.

Les også

Verste børsdag på Wall Street siden 1987

I USA har mer enn 4.600 mennesker fått påvist coronaviruset

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Wall Street

Flere artikler

 1. Kraftige fall på Asia-børsene tross Wall Street-revansj

 2. Verste børsdag på Wall Street siden 1987

 3. Tidenes verste børsras i Australia

 4. Annonsørinnhold

 5. Corona-rentekutt i Australia: Blandet i Asia

 6. Oslo Børs halverte fallet – Hovedindeksen falt 5,3 prosent