Borr Drilling gikk 165,3 millioner dollar i underskudd i andre kvartal

Tor Olav Trøims riggselskap, Borr Drilling, øker omsetningen men ender i minus i årets andre kvartal.

Tor Olav Trøim er grunnlegger av Borr Drilling og nåværende styreleder i selskapet
Publisert:

Borr Drilling Limited (BORR) legger frem resultatene for andre kvartal tirsdag morgen.

Borr Drilling gikk 165,3 millioner dollar i underskudd i andre kvartal. Det tilsvarer et underskudd på drøyt 1,6 milliarder kroner. Selskapet fikk et resultat på 59,9 millioner dollar i minus i samme periode året før.

Inntektene for kvartalet endte på 105,3 som er en kraftig økning fra 54,8 millioner dollar for samme kvartal i 2021. Kostnadene for kvartalet endte på totalt 229 millioner dollar, opp fra 81,6 millioner dollar i andre kvartal 2021.

Selskapet venter justert ebitda på 290-330 millioner dollar i 2023, og ifølge et tidlig estimat venter de å doble det igjen i 2024.

Ved utgangen av kvartalet er kontantbeholdningen på 29,7 millioner dollar, en reduksjon på 20,4 millioner dollar sammenlignet med utgangen av årets første kvartal.

Økt boreaktivitet

Selskapet driver med oppjekkbare rigger og leverer tjenester globalt for olje- og gassleting og produksjon. 4. august annonserte de i en børsmelding at de hadde sikret en intensjonsavtale for riggen Prospector 5. Avtalen har en verdi på om lag 700 millioner kroner og er inngått med en aktør i Vest-Afrika.

I kvartalsrapporten oppgir selskapet at de forventer å ha kontrakt for alle 23 borerigger ved utgangen av året og at de nåværende dagratene stiger raskere enn tidligere estimert.

– Industrien vår har vist en utrolig evne til komme tilbake fra en varig nedtur, sier Borr Drilling-sjefen i pressemeldingen.

– Vi står fast ved vår tro på at etterspørselen etter moderne oppjekkbare rigger vil overgå forsyningen de kommende kvartalene, sier han videre.

Emisjon

Borr Drilling kom 21. juli med en oppdatering på deres pågående refinansieringsprosess. Selskapet informerte at de hadde inngått avtale for de resterende 100 millioner dollar av totalt 250 millioner dollar som skal innhentes gjennom en emisjon.

I børsmeldingen gir administrerende direktør, Patrick Schorn, en oppdatering på prosessen.

– Refinansiering av selskapets kapitalstruktur har nådd den siste fasen og vi forventer å ferdigstille dette innen kort tid.

Selger tre rigger

27. juni opplyste selskapet om at de hadde inngått en bindende intensjonsavtale for salg av tre borerigger til en samlet verdi på 3,1 milliarder kroner.

I forbindelse med intensjonsavtalen for salget har Borr Drilling tatt nedskrivninger på forskuddsbetalinger for de tre nybygde riggene. Disse nedskrivningene utgjør 124,4 millioner dollar og står dermed for en stor del av det totale underskuddet.

Mandag senket meglerhuset ABG Sundal Collier sitt kursmål for Borr Drilling til 40 kroner per aksje, ned fra tidligere 58 kroner per aksje, og gjentok samtidig sin hold-anbefaling.

ABG oppga at det nye kursmålet reflekterer den lave visibiliteten i forbindelse med refinansieringsprosessen. De skriver videre at selv etter aksjeemisjonen vil Borr Drilling være blant de høyest belånte selskapene.

Les også

Borr Drilling vil hente opptil 2,6 milliarder

Les på E24+

Borr Drillings kjempeemisjon kan vanne ut aksjen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om