Coinbase-løft på blandet Wall Street

Kryptobørsen gjorde et hopp etter annonseringen av et nytt samarbeid.

ROLID DAG: Etter gårsdagens oppgang er det mindre endringer på amerikanske børser torsdag. Coinbase-aksjen gjorde derimot et hopp.
 • Mari Malm
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

De tre toneangivende indeksene endte handelsdagen slik:

 • Dow Jones falt 0,26 prosent
 • S&P 500 ned 0,08 prosent
 • Nasdaq steg 0,41 prosent

Kryptobørsen Coinbase var blant aksjene som steg på Wall Street torsdag. Aksjen endte opp 10 prosent, men var på det høyeste opp 40 prosent i løpet av dagen.

Aksjeoppgangen kommer etter at kryptobørsen kunngjorde et partnerskap med finanskjempen BlackRock, som vil tillate store aktører å handle i bitcoin.

Alibaba steg

Nasdaq steg torsdag, blant annet etter et overraskende oppsving i tjeneste-PMI i juli, og kommentarer fra Federal Reserve-sjef i St. Louis, James Bullard, ifølge CNBC. Bullard sa at han ikke tror USA er i en resesjon og henviste blant annet til lav arbeidsledighet.

Alibaba endte dagen opp 5,15 prosent etter å ha rapportert inntekter for regnskapsmessige første kvartal som slo gjennomsnittlig analytikerestimat. Alibaba fikk et justert resultat per aksje på 1,75 dollar.

– Kina rasler med sablene

I dag, torsdag, innledet Kina de største militærøvelsene i farvannet rundt Taiwan, noensinne. Dette skjer etter Nancy Pelosi besøkte landet. Pelosi er leder for Representantenes hus og en av de mektigste lederne i Det demokratiske partiet.

Ifølge den kinesiske avisen Global Times, er det første gang det skytes missiler over taiwansk territorium, skriver NTB.

Onsdag stenge de amerikanske børsene i pluss og enn så lenge ser ikke situasjonen ut til å påvirke markedene i særlig stor grad.

– At Taiwan og Kina rasler med sablene får ikke de store konsekvensene nå, men det er definitivt noe å holde øye med i tiden fremover, sier Anders Johansen, sjefstrateg i Danske Bank til E24.

DANSKE BANK: Anders Johansen er sjefstrateg i Danske Bank.

Han minner om at konflikten mellom Taiwan og Kina var viktig lenge før Russland invaderte Ukraina.

– Hvis vi ser tilbake før covid, var dette den konflikten vi snakket mest om. USA er tydelige på at de backer Taiwan, mens Kina er tydelige på at Taiwan er en del av Kina og de på et tidspunkt skal ta over full kontroll der, sier Johansen.

Tidligere i uken har børsene vært preget av Nancy Pelosis besøk i Taiwan, men børsene har snudd i takt med at Pelosi har forlatt landet.

– Taiwans uavklarte diplomatiske status fortsetter å være en kilde til geopolitisk usikkerheten. Pelosis besøk understreker hvor viktig Taiwan er for begge land, sa Reema Bhattacharya, analytiker i Verisk Maplecroft til CNBC onsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Wall Street

Flere artikler

 1. Kraftig teknologiløft på Wall Street

 2. Bred oppgang i Asia

 3. Kina-ekspert om Taiwan-besøk: – Ikke vært så tilspisset siden 1996

 4. Transportgiganten Uber ga full gass på Wall Street

 5. Noreco-aksjen stupte etter gassforsinkelse