ABG-aksjesjef går til Eika: – Ønsker et karriereskifte

ABG-aksjesjef Gaute Eie går fra «salgssiden» til «kjøpssiden» når han nå legger meglerrollen på hyllen og blir forvalter.

Aksjesjef Gaute Eie i ABG Sundal Collier blir investeringsdirektør i Eika Kapitalforvaltning. Her i en yngre utgave, som daværende meglersjef i Arctic Securities, som han var med å starte.
Publisert: Publisert:

Gaute Eie (48) går fra 1. februar neste år inn som investeringsdirektør i Eika Kapitalforvaltning, der han blir ansvarlig for aksjeforvaltningen, ifølge en melding torsdag ettermiddag.

– Jeg trives svært godt i ABG, men ønsker et karriereskifte til forvaltning. Jeg trives best med analyser og kjenner forvaltningsrollen godt fra ulike sammenhenger, sier Eie.

Han har de siste åtte årene vært aksjesjef i ABG Sundal Collier, et av landets ledende meglerhus.

Eie er imidlertid kanskje mest kjent som medgrunnlegger av meglerhuset Arctic Securities, der han ledet aksjebordet og egenkapital-avdelingen i bedriftsrådgivningsvirksomheten (corporate finance).

Gaute Eie (t, v.) og administrerende direktør Bjørn Slåtto i Eika Kapitalforvaltning.
Les også

Rike familier hamstrer toppforvaltere

Eika har også ansatt Sissener-forvalter Bjørn Tore Urdal og Centra-forvalter Karl Storvik som nye forvaltere for Eika Norden.

– Med ansettelsen av Gaute har vi i Eika Kapitalforvaltning nå et sterkt team bestående av 12 forvaltere som jeg er overbevist har den kompetansen og erfaringen som skal til for å skape gode resultater for våre kunder over tid, sier administrerende direktør Bjørn Slåtto i Eika Kapitalforvaltning.

Eika hadde over 60 milliarder kroner under forvaltning per utgangen av tredje kvartal.

Les også

Omsetningsvekst for ABG Sundal Collier i tredje kvartal

Publisert: