Internasjonale resultater

Disney knuser forventningene etter Encanto-suksess

Strømmetjenesten Disney+ surfer videre med kraftig vekst i forrige kvartal. Samtidig overrasker fornøyelsesparkene positivt.

Storsatsingen Encanto får ansvaret for deler av den voldsomme veksten for Disney+.
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Walt Disney Companys strømmetjeneste har nå hele 129,8 millioner betalende brukere. Det er 11,8 millioner flere enn kvartalet før.

Den animerte storsatsingen «Encanto» trekkes av Disney-sjef Bob Chapek frem som en av årsakene til den sterke brukerveksten.

På forhånd var det ventet at Disney+ ville ha 125,1 millioner abonnenter, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

Med tjenestene ESPN og Hulu har konsernet totalt 194,6 millioner betalende strømmeabonnenter.

Selv om Disney+ sikrer seg stadig flere brukere, er det fortsatt et tapsprosjekt som i kvartalet ble enda dyrere.

Selskapet tjente i snitt 4,41 dollar per betalende bruker på tjenesten. Det var noen cent høyere enn ventet, men det hjelper likevel lite. Høyere kostnader til programmer, produksjon, markedsføring og teknologi førte til større tap, selv om brukerveksten demmet opp noe.

Disney legger ikke frem isolerte tall for hvor mye selskapet taper på hver enkelt strømmetjeneste. Men samlet for Disney+, ESPN og Hulu tapte selskapet på 600 millioner dollar på strømmevirksomheten, noe som er 27 prosent mer enn året før.

Knallresultat

Det er ikke bare strømmetjenestene som går godt i konsernet. Disney slo like greit til med en samlet omsetning på 21,8 milliarder dollar i kvartalet. Det er ifølge selskapet rekordhøyt, og en vekst på 33 prosent mot året før.

Resultatet havnet 1,15 milliarder dollar, opp fra 29 millioner dollar året før. Det tilsvarer et justert resultat per aksje på 1,06 dollar per aksje.

Analytikerne ventet på forhånd en omsetning på 20,86 milliarder dollar, med et justert resultat per aksje på 60 cent.

Walt Disney Company opererer med avvikende regnskapsår. Dette innebærer at resultatene som legges frem denne gang er for første regnskapskvartal som ble avsluttet 1. januar.

Disney-aksjen stiger kraftig etter tallslippet. Aksjen er opp mer enn syv prosent i den såkalte etterhandelen på Wall Street. Det skjer etter en oppgang på 3,38 prosent i ordinær handel.

Den sterke kursutviklingen står i sterk kontrast til Netflix som for noen uker siden stupte over 20 prosent etter at det bommet på vekstmålet og forventet om brems i tiden fremover.

Mikke Mus og Minni Mus under en parade på Walt Disney World Lake Buena Vista.

Solid vekst i fornøyelsesparkene

Utover strømmetjenesten var det knyttet mest spenning til hvordan det ville gå med Disneys mange fornøyelsesparker. Særlig etter at konkurrenten Comcast i utgangen av januar kunne fortelle om det beste kvartalet for Universal-parkene noensinne, ifølge Bloomberg.

Heller ikke her skuffet verdens største underholdningskonsern.

Disney-virksomheten parker, opplevelser og produkter hadde i kvartalet en omsetning på 7,2 milliarder dollar, mer enn en dobling fra 3,55 milliarder dollar året før.

Det var på forhånd ventet at inntektene fra denne delen av virksomheten ville havne på 6,13 milliarder dollar i kvartalet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Internasjonale resultater
 2. Disney+
 3. Disney

Flere artikler

 1. Skrekktall for Netflix

 2. Meta med comeback etter sterk brukervekst: 31 millioner flere på Facebook

 3. Netflix-aksjen raser etter vekstbom og forventninger om brems

 4. Betalt innhold

  USA-aksjene ekspertene satser på nå

 5. Disneys strømmetjeneste fortsetter veksten