Hermanrud vant Aksjeduellen for 10. gang

Aksjetipsene til investor Peter Hermanrud var igjen best. Hvis du kjøpte de seks aksjene han anbefalte for et år siden, sitter du nå med en gevinst på 42 prosent.

Siden i fjor har Peter Hermanrud sluttet som sjefstrateg i Sparebank 1 Markets. Nå forvalter han egne midler.
Publisert: Publisert:

Mens Oslo Børs steg 24 prosent i 2021, klarte altså Hermanrud å plukke seks aksjer som til sammen løftet seg 42 prosent i løpet av året. Dermed vant han den tradisjonelle Aksjeduellen som arrangeres av Næringsforeningen i Stavanger hvert år.

I år som i fjor var det porteføljeforvalter Alexander Stensrud i Skagenfondene Hermanrud duellerte mot.

Porteføljeforvalter Alexander Stensrud i Skagenfondene slo Oslo Børs, men ikke Peter Hermanrud.

I år klarte Alexander Stensrud seg adskillig bedre enn i fjor, for hans fem aksjer fikk en avkastning på 32,4 prosent. Dermed slo han både Oslo Børs og sitt eget resultat året før (bare pluss 2,6 prosent). Han klarte også å plukke den aksjen som økte mest i begge porteføljene. Norsk Hydro steg nemlig hele 80 prosent i løpet av året.

Bank gikk best

Men Stensrud klarte altså ikke å slå investor Peter Hermanrud. Hermanrud sin portefølje på seks aksjer gikk opp 42 prosent totalt. Best gikk de to bank-aksjene, Sparebank 1 MidtNorge og Bank Norwegian. Sistnevnte ble i fjor sommer kjøpt opp av den svenske banken Nordax, et kjøp som løftet aksjen ekstra.

Aksjeduellen i regi av Næringsforeningen for Stavangerregionen arrangeres hvert år tidlig i januar. Peter Hermanrud har nå vært med 17 ganger. Han konkurrerer alltid mot en forvalter i Skagenfondene. Etter denne duellen har Hermanrud vunnet duellen 10 ganger, mens Skagenfondene har vunnet 7 ganger.

Fortsetter

Også for Aksjeåret 2022 er det Peter Hermanrud og Alexander Stensrud som er de to duellantene.

Peter Hermanrud har i 25 år jobbet i ulike meglerhus og anbefalt aksjer for andre. I fjor sommer sa han opp jobben i Sparebank 1 Markets og sa at han nå skal investere egne midler. Han uttalte til DN at det hadde vært frustrerende å se at aksjene han anbefaler går veldig bra samtidig som han ikke hadde lov til å investere selv.

Les på E24+

Ekspertenes «buy the dip»-aksjer for 2022

Publisert:

Her kan du lese mer om