Sterkeste solcelle-kvartal på fire år for Tesla

Elbilprodusenten fikk sving på solcelleproduksjon i andre kvartal. Samtidig skapte chipkrisen problemer for batterivirksomheten.

Elon Musk kan si seg fornøyd med solcelle-satsingen, til tross for at den utgjør en liten del av Teslas samlede virksomhet.
Publisert:

I andre kvartal økte Tesla utrullingen av solcellepaneler med 25 prosent til 106 megawatt, viser kvartalsrapporten som kom onsdag kveld.

Det er den høyeste utrullingen selskapet har hatt på fire år.

«Selv om vi fortsatt opplevde importforsinkelser utenfor vår kontroll på enkelte komponenter, har vi ekspandert vårt leverandørbase til å takle veksten i denne virksomheten», skriver Tesla i rapporten.

Selskapet skriver at installasjonsteamet fortsetter å «forbedre» installeringseffektiviteten, noe som åpner opp for høyere volumer og sterkere økonomi.

Energivirksomheten til Tesla bidrar fortsatt i liten grad til de samlede inntektene. Ifølge Elektrec sto denne delen av virksomheten for 616 millioner dollar av inntektene i første kvartal. Konsernets samlede inntekter var i samme periode på 18,7 milliarder dollar.

Les også

Teslas marginer kryper etter produksjonsstans

Chipkrise bremser batterisatsing

Ved siden av solceller holder Tesla også på med energilagring, i form av Powerpack og Megapack. Dette er ulike batterisystemer som kan brukes enten som enkeltstående enheter til hus eller større batteriparker.

I andre kvartal endte utrullingen av systemer på 1,1 gigawatt, opplyser selskapet. Det er 11 prosent mindre enn samme kvartal i fjor.

Dette er energilagringsenheten Megapack, som kan settes opp i større parker.

Dette skyldes i hovedsak chipkrisen, noe som har større påvirkning på energivirksomheten enn elbilvirksomheten.

«Etterspørselen for lagringsprodukter er fortsatt større enn vår mulighet til å levere», skriver Tesla i rapporten.

Det arbeides her med å øke produksjonen på Megapack-fabrikken for å møte den økende etterspørselen, heter det.

Les også

Twitter får fremskyndet søksmålet mot Elon Musk

Marginfall og bitcoin-salg

Da Tesla la frem kvartalstallene onsdag kveld var det salget av bitcoin som fikk mest oppmerksomhet. Selskapet har kvittet seg med 75 prosent av beholdningen, opplyste selskapet.

Dette bidro til en økt kontantbeholdning på 975 millioner dollar.

De samlede inntektene i kvartalet endte på 16,9 milliarder dollar, mens resultatet ble på 2,62 milliarder dollar.

Selskapet måtte også se marginene krympe i kvartalet.

«Selv om vi møtte på flere utfordringer, inkludert begrenset produksjon og nedstengning i Shanghai i majoriteten av kvartalet, sikret vi en driftsmargin blant de høyeste i industrien på 14,6 prosent,» skriver Tesla i rapporten.

Til sammenligning var driftsmarginen på 19,2 prosent i første kvartal.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om