Fornybaraksjer steg kraftig på Oslo Børs

Pilene pekte oppover etter renterally i USA. Subsea 7 steg etter å ha levert resultatøkning i andre kvartal.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs har vært solid opp hele formiddagen, og endte opp 0,6 prosent ved stengning.

Oljeprisen klatret gjennom gårsdagen. Nordsjøolje (brent) endte i dag på 106 dollar. Det er ned 0,8 prosent siden midnatt.

Equinor steg 0,35 prosent. Aker BP steg 1,79 prosent, mens Vår Energi endte opp 2,49 prosent.

Den amerikanske senatoren Joe Manchin har i dag snudd og støtter den amerikanske klimapakken, skriver TDN. Flere av fornybarselskapene har klatret på børsen.

– Enighet blant demokratene i USA om en energi- og klimapakke kan være en "game changer" for blant annet Vestas, som i sin bransje har manglet gode nyheter, sier Sydbanks analysesjef Jacob Pedersen til danske Marketwire.

Solenergiselskapet Rec Silicon (opp 8,3 prosent) og hydrogenselskapet Nel (opp 10,38) klatret også, som noen av de mest omsatte selskapene på Oslo Børs torsdag.

Blant fornybarselskapene klatret også Aker Carbon Capture (opp 7,11 prosent) og Hyon (opp 3 prosent).

Stemningen har stort sett vært positiv på Oslo Børs så langt denne uken. Etter svak nedgang mandag har det vært oppgang på over 0,5 prosent for hovedindeksen både tirsdag og onsdag.

Subsea 7 stiger etter resultatøkning

Oljeserviceselskapet Subsea 7 la frem sine kvartalstall før børsåpning torsdag.

Selskapet økte både resultatet og omsetningen i andre kvartal, målt mot samme periode året før.

Subsea 7-aksjen endte opp 2,7 prosent.

Det justerte driftsresultatet (ebitda) på kom inn på 134 millioner dollar, som var noe høyere enn analytikerne hadde ventet, ifølge Bloomberg-konsensus. Resultat etter skatt endte på 22 millioner dollar.

Omsetning landet på 1,25 milliarder dollar i kvartalet, en liten økning fra 2021.

Les også

Resultatøkning for Subsea 7

Seaway 7, som er et datterselskap av Subsea 7, leverte samtidig resultatfall og lavere omsetning i andre kvartal, målt mot samme periode i fjor.

Aksjen er en av de klare taperne i tidlig handel, og falt syv prosent.

Selskapet, som er leverandør til offshore-vindprosjekter, peker på tap på to vindprosjekter som forklaring på resultatfallet. Seaway 7 hadde i juni varslede om tapene.

Resultatet etter skatt endte på minus 66,5 millioner dollar i andre kvartal, ned fra minus 39,6 millioner dollar på samme tid i fjor.

Les også

Resultatfall for Seaway 7

Oppgang i Asia etter Feds renteheving

I USA hevet sentralbanken, Federal Reserve, renten med 0,75 prosentpoeng for andre gang på rad onsdag kveld. Målet er å få dempet inflasjonen fra de høyeste nivåene på over 40 år.

På Wall Street skjøt oppgang fart først da sentralbanksjef Jerome Powell gikk på talerstolen på en pressekonferanse en halvtime etter beslutningen.

Teknologiindeksen Nasdaq hadde sin største oppgang siden 2020, og klatret over fire prosent.

Powell sa blant annet at det trolig vil bli passende å senke tempoet på rentehevingene «på et tidspunkt». Samtidig sa han at det fortsatt kan være aktuelt med nok en uvanlig renteheving på et av møtene fremover, men at dette avhenger av data.

I Asia har det også vært oppgang på de fleste av de viktigste børsene torsdag morgen, men langt mer forsiktig enn i USA kvelden før. Unntaket er Hongkong-børsen, der det har vært forsiktig nedgang.

I førhandelen på Wall Street peker pilene svakt ned. S&P 500-futures er ned 0,25 prosent rundt klokken 13.

Les også

Sjeføkonomer om trippel renteheving: – Bekrefter sentralbankens vilje til å kjøle ned

Les også

Renterally på Wall Street: Nasdaq klatret 4,0 prosent i største oppgang siden 2020

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om