Sevan Drilling: – Har ikke avdekket bevis for upassende adferd

Høy riggaktivitet gir solid forbedring i tredje kvartal.

HØYERE OPPETID: Sevan Louisiana hadde mer arbeid i tredje kvartal, hvilket bidrar til at Sevan Drillings inntekter øker.
Publisert: Publisert:

Sevan Drilling har tirsdag morgen sluppet sin rapport for tredje kvartal, og i den forbindelse meldes det også om siste nytt i forbindelse med den pågående korrupsjonsetterforskningen av selskapet.

Det var i midten av oktober det ble kjent at Sevan Marine overleverte en rapport om selskapets virksomhet i Brasil til Økokrim. Det var her funnet mulige uregelmessigheter i den virksomheten som i dag ligger i Sevan Drilling.

– Selskapets egen etterforskning i saken er pågående, men til dags dato har det ikke blitt avdekket bevis for upassende adferd fra selskapet, skriver Sevan Drilling i dag.

Les også

Økokrim om Sevan Drilling-siktelsen: – Gjelder meget høye beløp

Selskapet skriver at det er umulig for dem å forutsi utfallet av etterforskningen, og det er dermed ikke satt av penger i den forbindelse.

Høyere oppetid

Sevan Drilling melder for øvrig om bedring i tredje kvartal, drevet av høyere oppetid på flåten og lavere kostnader.

Den tekniske utnyttelsesgraden på riggene Sevan Louisiana, Sevan Driller og Sevan Brasil var på henholdsvis 97,5, 100 og 91,2 prosent i kvartalet. Dette er en forbedring fra 30,6, 76,5 og 83,7 prosent.

Dette ga en topplinje på 98,4 millioner dollar i perioden, opp fra 69,8 millioner.

Kostnadene falt til 56,7 millioner dollar, sammenlignet med 70,6 millioner i fjor. Bunnlinjen viser et overskudd for perioden på 26,4 millioner dollar, mot et tap på 21,1 millioner i tredje kvartal 2014.

Les også

Korrupsjonsekspert: Tror flere norske selskaper har gitt etter for bestikkelser i Brasil

Les også

DN: Sevan kan ha sendt 300 mill. til skatteparadis

Les også

Sevan Drilling siktet for Petrobras-korrupsjon

Publisert:
Gå til e24.no