Aksjeligaen 2017:
Sikret månedsseier med Bergen Group og Orkla

Yonatan Irak (31) kjørte safe og gjorde ingen endringer i porteføljen i mai. Det sikret ham månedsseier i Aksjeligaen.

AKSJEKONKURRANSE: I E24s aksjespill Aksjeligaen får deltagerne 100.000 fiktive kroner hver til å investere på Børsen.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

Egentlig var det eksamensforberedelser som opptok Yonatan Irak i mai. Månedsseieren i Aksjeligaen ble derfor en overraskelse for 31-åringen fra Istanbul.

– Jeg har hatt en hektisk vår og mai måned har stort sett dreid seg om eksamensforberedelser. Tanken var å legge opp til en portefølje med mye trygghet og en liten snert som kunne sikre et godt resultater uten for mye innsats, forteller han til E24.

Rørte ikke porteføljen

Irak satte dermed opp en portefølje hvor halvparten var kontanter og resten var fordelt på Bergen Group og Orkla. Porteføljen lå deretter urørt gjennom hele mai. På slutten av måneden hadde han en avkastning på 17,30 prosent.

– Kontanter og Orkla var konservative valg, mens Bergen skulle bidra til seier, forteller Irak.

MÅNEDSVINNER MAI: Yonatan Irak.

Privat

– Jeg har fulgt med Bergen fra under en krone og vurdert et betydelig potensial her dersom selskapet skulle være i stand til å snu skuta. Det ser helt klart ut som om Bergen er i stand til nettopp det, sier han.

Det maritime industrikonsernet har slitt som følge av oljebremsen, men har det siste halve året kunnet melde om positive tall og mer aktivitet. Aksjen er opp 74 prosent så langt i år.

Irak ser et potensial i Bergen Group også fremover. Han beholder derfor aksjen inntil videre, men vurderer nå å bytte ut Orkla med hydrogenselskapet Nel.

– Jeg beholder cash-andelen, da korreksjoner i løpet av sommeren og høsten begynner å bli sannsynlig. Det kan bli gode tradingmuligheter i Nel fremover, uavhengig av det generelle markedet, sier Irak.

Endrer strategi

Irak holder for tiden på med en etterutdanning som regnskapskonsulent i Fredrikstad, og har akkurat hatt siste eksamen før sommeren.

– Denne seieren passet derfor godt, sier han.

Aksjeligaen ser han på som en god mulighet til å lære om aksjemarkedet uten å tape penger.

– Jeg synes det er interessant å følge med. Fra starten av gjennomførte jeg mange handler. Til tider har jeg oppnådd veldig gode resultater på dette, da med fokus på aksjer i stigende trend. Men jeg vurderer å redusere antall handler og i større grad følge løpet nå fremover, det vil si gjøre mer fundamentale vurderinger, sier han.

Fortsatt mulig å melde seg på

Aksjeligaen er helårsvarianten av Aksje-NM. Mens sistnevnte varer i en måned, går Aksjeligaen 2017 fra april og nesten helt frem til jul. Det er fortsatt mulig å melde seg på konkurransen.

Les også

Jan Erik Jørgensen er sesongvinner i Aksjeligaen 2016: – Jeg hadde kjempeflaks

I Aksjeligaen gjør deltagerne investeringer med fiktive penger. Hver deltager får en konto med 100.000 fiktive kroner til å bygge sin egen portefølje.

Under Aksjeligaen vil det hver måned kåres en vinner. Månedsvinneren er den deltageren som i løpet av måneden har fått høyest avkastning på sin portefølje. Ved konkurransens slutt vil det kåres en hovedvinner – den som har fått de 100.000 kronene til å vokse mest fra start til slutt i konkurransen.

De tre første månedsvinnerne får hver sin klokke fra Gant Time i Park Hill-serien. Klokken har hvit urskive og brun skinnreim, og en 42 mm urkasse i rustfritt stål.

Les også

Nå starter Aksjeligaen opp igjen

Les også

Jan Erik Jørgensen er sesongvinner i Aksjeligaen 2016: – Jeg hadde kjempeflaks

Les også

Billedkunstner ble ukevinner i aksjeligaen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksjeligaen
  2. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Vant Aksjeligaen i juni:
    – RenoNorden brakte meg til topps

  2. Nå er Aksjeligaen i gang

  3. Vant Aksjeligaen sammenlagt: Satset på Norske Skog og Seadrill

  4. Gjør deg klar for Aksje-NM

  5. Snart går startskuddet for Aksje-NM 2020: Derfor kan det bli rekordår