Vant Aksjeligaen sammenlagt: Satset på Norske Skog og Seadrill

Rune Thorsen (60) vant Aksjeligaen med en avkastning på 67,13 prosent.

ÅRETS VINNER: Rune Thorsen (60) fra Stavanger fikk høyest avkastning i Aksjeligaen 2017.
Publisert: Publisert:

– Da det gjensto cirka én måned, og jeg ledet med 20 prosent, forsto jeg at muligheten for seier var stor, sier Rune Thorsen.

Stavanger-mannen var likevel aldri helt sikker på å vinne. Men da Aksjeligaen ble avsluttet 30. november kunne Thorsen konstatere at seieren var hans med god margin.

Aksjeporteføljen hadde vokst med 67,13 prosent i løpet av den åtte måneders lange konkurransen. På andreplass kom en portefølje med vekst på 46,85 prosent.

– Det er en fin følelse å vinne over 4.300 deltagere, men det viktigste for meg har vært å lære mer om aksjehandel, noe som deltagelsen i aksjeligaen har bidratt til i stor grad, sier Thorsen.

Norske Skog-aksjen bidro mest

Norske Skog og Seadrill ble viktige selskaper for Thorsen.

– Min strategi gjennom spillet var å satse på volatile selskaper hvor aksjeverdien per aksje var lav, slik at prosentvis økning ble høy når aksjeverdien steg, forklarer han.

Det har vært en turbulent høst for Norske Skogindustrier. 23. november ble en skjebnesvanger dag for mange aksjonærer. Denne dagen ble det kjent at Kjell Inge Røkkes Aker er blant aktørene som er interessert i å snappe opp fabrikkene, og aksjen skjøt i været da handelen startet på Oslo Børs – før den snudde og stupte kort tid etter.

Mer enn 13 millioner Norske Skog-aksjer byttet hender før aksjekursen begynte å stupe.

Også i Aksjeligaen har Norske Skog vært en populær aksje, faktisk den mest omsatte aksjen gjennom konkurransen.

– Norske skog, hvor flere annonserte redningsplaner gjorde aksjen spesielt attraktiv, bidro til det største positive bidraget i min portefølje, sier Thorsen.

Han forteller at han også satset på å kjøpe aksjer som falt uforholdsmessig mye i verdi etter negative nyheter.

– Ellers ble finanskalenderen brukt aktivt, ved at jeg kjøpte aksjer i forkant av kvartalsresultater i de selskaper som jeg mente ville stige ved fremleggelse av resultater, forklarer han.

Lite aksje-erfaring fra tidligere

Thorsen jobber som senior prosjektleder i stiftelsen RKK med internasjonale utdanningsprosjekter. Han forteller at han generelt er interessert i økonominyheter og følger med på hva som skjer i næringslivet i Norge og internasjonalt.

– Jeg har liten erfaring fra aksjehandel fra tidligere, forteller han.

– Jeg deltok i Aksje-NM i februar, uten da å nå særlig høyt opp på resultatlisten, sier han.

Totalt 4.300 spillere deltok i Aksjeligaen 2017.

Etter Norske Skog som mest omsatte aksje, fulgte Seadrill, Norwegian Air Shuttle og deretter Funcom. Små, volatile aksjer har tradisjonelt vært svært populære i både Aksje-NM og Aksjeligaen, i spillernes forsøk på å høste stor avkastning på kort tid.

Les også

Vant Aksjeligaen i juni:
– RenoNorden brakte meg til topps

Les også

Aksjeligaen 2017:
Sikret månedsseier med Bergen Group og Orkla

Les også

Jan Erik Jørgensen er sesongvinner i Aksjeligaen 2016: – Jeg hadde kjempeflaks

Publisert:

Her kan du lese mer om