Mener det finnes «gratis penger» på Oslo Børs

Diagenic-aksjonærene kan stå overfor en gylden mulighet.

Publisert: Publisert:

Oslo Børs svingte ned mot slutten av dagens handel, og ender omtrent på stedet hvil. Hovedindeksen er ned marginale 0,04 prosent til 546,72 poeng.

Slik er situasjonen i resten av Europa:

  • Tyske DAX er opp 0,17 prosent
  • FTSE 100 i London er ned 0,47 prosent
  • CAC 40 i Paris er ned 0,04 prosent

En av dagens snakkiser i Oslo er avviket mellom Diagenic og tegningsrettene i selskapet.

Diagenic er for tiden i gang med å hente penger. Selskapet skal utstede 100 millioner nye aksjer til 0,50 kroner per aksje.

Diagenic-aksjen står i 1,28 kroner, mens tegningsrettene omsettes for 0,26 kroner per stykk. Legger man tegningskursen på 0,5 kroner på toppen av det tegningsrettene handles for, ender man på rundt 0,76 kroner.

Trader Svend Egil Larsen.

E24 har vært i kontakt med flere som mener at aksjeeierne nå burde selge aksjene sine og kjøpe tegningsretter.

- Hvorfor skulle de ikke det? De kan bruke pengene fra salget på å kjøpe rettene. Jeg mistenker at de som sitter med tap i Diagenic på 1,20 kroner ikke har lyst til å selge, men de tjener differansen. Det er gratis penger, sier trader Svend Egil Larsen.

Feilprisingen kan komme av lav likviditet og høy spread i et av papirene, eventuelt at det er få tegningsretter tilgjengelig. Tegningsperioden varer i tillegg ut måneden, og noe av differansen kan bli spist opp i løpet av denne tiden.

Det er neppe mulig å kjøpe tegningsretter og samtidig shorte aksjer. Dersom man ikke har aksjer å selge, er man avhengig av at kursen ikke faller for mye før de nye aksjene er ferdigregistrert for å tjene penger.

Flere markedsaktører påpeker at man flere ganger har sett teoretisk feilprising av tegningsretter i mindre selskaper på Oslo Børs. Flere påpeker også at dette minner om investor Øystein Stray Spetalens fremgangsmåte i Aqualis.

Spetalen solge alle sine Diagenic-aksjer mandag, men sitter fortsatt på tegningsretter.

Diagenic stiger 21,9 prosent, mens tegningsrettene stiger 36,84 prosent i dagens handel.

Røkke jr. til topps

Blant vinnerne på Oslo Børs er Aker Philadelphia Shipyard.

Onsdag morgen kom nyheten om at Kristian Monsen Røkke slutter som sjef og skal over i vervet som styreleder.

Samtidig er viseadministrerende direktør Steinar Nerbøvik utpekt til å lede selskapet videre.

Ifølge en melding fra konsernet skal Kristian Røkke fortsatt ha en aktiv rolle som arbeidende styreformann ved AKPS, og at han vil arbeide fulltid ved verftet frem til slutten av året.

Aker Philadelphia Shipyard er opp 15,25 prosent til 204 kroner per aksje.

Fullere oljelagre

Det har ellers kommet nye oljelagertall fra USA, som legger press på brent-prisen.

Tallene fra de amerikanske myndighetene viser en vekst i lagrene på 5,8 millioner fat til 375,9 millioner. Det var ventet en vekst på 2,75 millioner fat, ifølge Bloomberg.

Onsdag ettermiddag ligger et fat nordsjøolje (brent) for levering i kommende måned på 105,90 dollar. Et fat amerikansk lettolje (WTI) ligger på 99,74 dollar, ned 0,38 prosent.

Børslokomotivet Statoil faller 0,36 prosent til 164,8 kroner per aksje. Fem av de 10 mest omsatte aksjene på Oslo Børs ender dagen i rødt.

Publisert:

Her kan du lese mer om