Telenor varsler økte investeringsbehov i Malaysia

Telenor kan vise til en jevn forbedring i malaysiske DiGi, men varsler et økt investeringsbehov.

BEDRE MARGINER: Driftsmarginen til Telenors malaysiske mobiloperatør DiGi steg fra tredje til fjerde kvartal. Nå varsler selskapet om økte investeringsbehov i 2014. Bildet er av DiGis hovedkontor i Malaysia.
Publisert:

Bare dager før Telenor-konsernet slipper sine egne tall for fjerde kvartal offentliggjør det norske selskapet nå tallene for sin virksomhet i Malaysia.

Omsetningen i DiGi steg fra 3,031 til 3,272 milliarder kroner i fjerde kvartal sammenlignet med året før.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) steg fra 1,347 til 1,512 milliarder i perioden. Driftsoverskuddet økte saftig fra 672 millioner til 1,276 milliarder.

Antall abonnement steg med 168.000 til 10,99 millioner.

Selv om investeringsutgiftene falt fra 477 til 247 millioner, varsler Telenor nå at DiGi venter et økt investeringsbehov.

«Driftsmessige investeringer (capex) som andel av driftsinntekter ventes å øke svakt sammenlignet med 2013», skriver Telenor, og sier videre at de venter en omsetningsvekst på mellom fire og seks prosent i år.

Driftsmarginen, målt i EBITDA, ventes å ligge stabilt. Marginen lå på 45,1 prosent i tredje kvartal og steg til 46,2 prosent i fjerde kvartal.

Telenor eier i dag 49 prosent av mobiloperatøren DiGi, som er Malaysias tredje største. Selskapet er børsnotert i Malaysia og ledes av konsernsjef Henrik Clausen, som tidligere har jobbet som sjef for Telenors danske virksomhet.

Telenor-konsernet slipper sine kvartalstall neste onsdag.

Les også:

Flere jobber på vei til jobbenNå får Tele2s storbrukere 4GLegger 500 millioner dollar på bordet for lisens i MyanmarTelenors Myanmar-lisens er godkjentTelenor-datter varsler utbyttekutt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om