Northland fikk ikke inn pengene

Mislykkes i å hente kapital i obligasjonsmarkedet, og vil nå kjøpe seg tid via kortsiktig brolån.

INVESTORENE STILTE IKKE OPP: Gruveselskapet Northland lanserte 7. mai et forsøk på å hente 362 millioner dollar i obligasjonsmarkedet. Nå har selskapet avlyst planene.
Publisert: Publisert:

Selv etter å ha forlenget tegningsfristen to ganger og endret betingelsene fikk ikke gruveselskapet Northland Resources fulltegnet sitt obligasjonstilbud.

Ifølge en børsmelding trekker dermed Northland tilbudet som skulle sikre det hardt prøvede gruveselskapet langsiktig finansiering.

Northland oppgir imidlertid at det har mottatt støtte for et nytt kortsiktig brolån som skal gi pusterom frem prosessen med å sikre langsiktig finansiering er fullført.

Denne består av en lånefasilitet på minimum 35 millioner dollar for en periode på tre måneder og skal finansiere det kortsiktige likviditetsbehovet.

- Fasiliteten er støttet av ledende skandinaviske investorer inkludert nøkkelleverandører, skriver Northland i meldingen.

Det kortsiktige lånet er blant annet betinget av en godkjennelse fra obligasjonseiere, som ventes å finne sted i neste uke.

Northland «venter å ha nok kontanter til å finansiere driften gjennom den kommende uken fram til obligasjonseiermøtet kan finne sted».

Gruveselskapet lanserte 7. mai et forsøk på å hente 362 millioner dollar i obligasjonsmarkedet. Arctic Securities og Pareto Securities var tilretteleggere med hjelp fra Ocean Equities.

Tegningsfristen ble senere forlenget til 17. mai, deretter ble tilbudet lansert på nytt med endrede betingelser, deriblant høyere rente og redusert volum, før fristen ble forlenget en gang til.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om