Amazon og Alphabet faller kraftig i New York etter resultatslipp

Nettkjempene er i fokus på Wall Street fredag.

SKUFFENDE: Amazons leverte et bedre resultat enn analytikerne ventet, men både omsetning og guiding for året var dårligere enn ventet

Foto: Richard Drew AP
 • Eirik Amb Nysveen
 • André Haugen
Publisert:

De store svingningene på Wall Street fortsetter. Etter tungt fall onsdag og solid oppgang torsdag, peker pilene igjen nedover i New York fredag.

Teknologigigantene Amazon og Alphabet (A) faller henholdsvis 9,80 og 3,08 prosent fra start på Wall Street, etter at selskapene skuffet analytikerne med sine kvartalspresentasjoner torsdag kveld.

I dollar er det et fall for Amazon-aksjen på 174,57 dollar, eller 1.463 kroner per aksje.

Bredt fall

Kort tid etter åpning på Wall Street er:

 • Dow Jones ned 1,20 prosent
 • Nasdaq Composite er ned 2,70 prosent
 • S&P 500 er ned 1,75 prosent

I tillegg til de to kjempene faller Snap til «all time low» med et fall på 15,09 prosent, etter at det ble klart at over to millioner brukere har forlatt billeddelingstjenesten.

Fallet er dog langt bredere enn bare innenfor teknologi, og av Dows 30 komponenter er det bare Intel (+2,73 prosent) som er i pluss noen minutter ut i handelen. Prosessorprodusenten leverte også tall torsdag, men i motsetning til Amazon og Alphabet, overrasket Intel på oppsiden.

«Fryktindeksen» Vix, som måler forventede svingninger på S&P 500-indeksen, er opp 7,64 prosent til 26,09 poeng.

Resultatene har skuffet

Oktober ligger an til å bli en svært tung måned for børsene globalt, og om ikke det leveres bedre dager til uken kan det bli verste måned på flere år. Ifølge CNBC ligger den brede europeiske samleindeksen Stoxx 600 an til å ha den verste måneden på over tre år.

– Det var høye forventninger til resultatsesongen, og resultatene har ikke vært så sterke som folk hadde ventet, sier sjefstrateg i Baker Avenue Asset Management, King Lip, til tv-kanalen.

Ved stengetid torsdag var Dow Jones og S&P 500 ned henholdsvis 5,6 og 7,2 prosent i oktober, og Nasdaq hadde falt 9,1 prosent – og nå ser det ut til å bli enda verre.

– Tross gårsdagens rally er investorene fortsatt bekymret for at det kan være mer nedside på vei. At Amazon og Alphabet rapporterer om mindre vekst har ikke akkurat gjort noe for investortilliten, og mange kommer til å være forsiktige gjennom dagen og inn i helgen, skriver Rakuten Securities Australia, i et notat.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Amazon knuser forventningene: Men aksjen stuper

 2. Alphabet knuste forventningene, men Amazon skuffet

 3. Apple er igjen verdens mest verdifulle selskap

 4. Annonsørinnhold

 5. Alphabet faller tungt etter kvartalsrapport

 6. Analytikere spår resultatfall for Amazon