Vil ta Kahoot på børs i begynnelsen av 2019

Teknologiselskapet sikter mot børsnotering på Merkur Market i første kvartal neste år.

BØRSKLAR: Kahoots administrerende direktør Åsmund Furuseth tar selskapet på Oslo Børs sitt Merkur Market i første kvartal 2019, om alt går som planlagt.

Foto: Sindre Hopland
  • Sindre Hopland
Publisert:

Mandag formiddag hadde Kahoot samlet 50-60 investorer i sitt nye hovedkvarter i Oslo Sentrum.

Mellom flyttekasser og fersk maling forklarte Kahoots administrerende direktør Åsmund Furuseth, i et møterom fylt til randen, hvorfor enda flere investorer bør putte pengene sine i det norske teknologiselskapet.

I dag er Kahoot på markedet for unoterte aksjer, OTC-listen, men skal i første kvartal bevege seg over på Merkur Market på Oslo Børs, om alt går som planlagt.

– Det er en del av utviklingen av selskapet, og noe vi har planlagt en stund. De investorene vi har fått i det siste, er avhengige av at vi er på en mer regulert plattform enn vi er i dag, sier Furuseth til E24.

Les også: (+) Kahoot har tapt over 60 millioner på tre år. Hvorfor tror investorene fortsatt på selskapet?

Trenger ikke penger

Men Kahoot trenger ikke penger, ifølge sjefen, selv om det kan bli resultatet av en børsnotering.

Les også

Disney kjøper seg opp i Kahoot


Selskapet tror fremdeles på å nå målet om 100 millioner brukere i løpet av desember måned.
I 2019 er målet også å gjøre oppkjøp gjennom programmet Kahoot Ignite. Det lanseres 19. desember og har som mål å oppdage nye edtech-selskaper for oppkjøp eller rekruttering av nye hoder.


– Vi jobber mye med oppkjøp om dagen, og er i kontakt med både norske og internasjonale selskaper, sier Furuseth som ikke vil røpe noen av selskapene de snakket med.


Selskapet har ikke satt et satt beløp for hvor mye de kan bruke på oppkjøp.

Les også

Kahoot-gründeren om Traaseth-avgangen: – Jeg fryktet dette ville skje

Kjendistungt

STORINVESTOR: Etter fondet Northzone er privatinvestor Jan Haudemann-Andersen (midten) den største aksjonæren i Kahoot. Her med økonomidirektør Martin Kværnstuen og styreleder Eilert Hanoa (til høyre).

Foto: Sindre Hopland

Blant Kahoots totalt 250 aksjonærer er det en rekke prominente investorer. Én av dem er investor og milliardær Jan Haudemann-Andersen.

– Da vi først vurderte Kahoot så vi hvor utrolig underpriset det var, og det var mye av grunnen til at vi først gikk inn, sier Haudemann-Andersen, som er Kahoots nest største aksjonær med aksjer verdt i overkant av 334 millioner kroner gjennom investeringsselskapene Datum og Datum Vekst.

Han mener oppsiden er stor om selskapet klarer å overbevise verdens lærere om at dette produktet hever undervisningen.

I dag bruker 4,5 millioner lærere Kahoot, ifølge selskapets egne tall, og det er også her selskapet henter inntektene sine.

– Hvis man da igjen kan overbevise foreldre til å forstå at barna deres kan få bedre karakterer ved å bruke Kahoot, og ta en liten sum, kanskje en dollar i måneden for tjenesten, er oppsiden enorm, sier Haudemann-Andersen.

Furuseth tror mange investorer satser på selskapet fordi de faktisk har brukt produktet.

– Vi har en fin blanding av institusjonelle investorer, gründere, private investorer og venture capital. Jeg tror de har til felles at de er fans av Kahoot-produktet, sier han og gir et eksempel.

– Microsofts investorarm forteller oss at vi er det eneste globale selskapet de har i porteføljen som barna deres vet om.

Microsoft eier seks prosent av de utstedte aksjene, noe som tilsvarer 194,3 millioner kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kahoot

Flere artikler

  1. Kahoot venter kraftig vekst: Skal femdoble omsetningen på to år

  2. Har tjent en kvart milliard på Kahoot på under to måneder

  3. Haudemann-Andersen satser på Kahoot

  4. Kahoot henter 1,98 milliarder kroner fra japanske Softbank

  5. Softbank tar ny jafs av Kahoot - kjøper aksjer for nærmere en milliard